Θανάσης Καμπαγιάννης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Facebook επέβαλε περιορισμούς στο προφίλ του Θανάση Καμπαγιάννη, ενός των των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή

Έντονο προβληματισμό για το καθεστώς ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων δημιουργούν επαναλαμβανόμενα περιστατικά λογοκρισίας στο Facebook, σχετικά με αναρτήσεις που αναφέρονται στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε μια εξέλιξη με εξαιρετικά αρνητική, αν μη τι άλλο, συμβολική και ιδεολογική φόρτιση, τέθηκαν περιορισμοί στο προφίλ του Θανάση Καμπαγιάννη, ενός των των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έστειλε τη ναζιστική οργάνωση στη φυλακή και στο περιθώριο της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται πως σε απάντησή του μετά από αίτημα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», οι υπεύθυνοι του Facebook απάντησαν πως οι περιορισμοί και το «κατέβασμα» αναρτήσεων σχετίζονται με την υποστήριξη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όταν οι αναρτήσεις αφορούν την εφαρμογή του νόμου και την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις
Με μία απλή ρύθμιση στη Google, μαθητές και γονείς μπορούν να βλέπουν άμεσα στο κινητό τους τα θέματα, τις λύσεις και τις πρώτες εκτιμήσεις για τη...
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις
Νίκη Κεραμέως
Πανελλήνιες 2026 - Ν. Κεραμέως προς μαθητές: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»
Το μήνυμα της πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»
Πανελλήνιες 2026 - Ν. Κεραμέως προς μαθητές: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»