Θανάσης Καμπαγιάννης
Το Facebook επέβαλε περιορισμούς στο προφίλ του Θανάση Καμπαγιάννη, ενός των των συνηγόρων πολιτικής αγωγής που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή

Έντονο προβληματισμό για το καθεστώς ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων δημιουργούν επαναλαμβανόμενα περιστατικά λογοκρισίας στο Facebook, σχετικά με αναρτήσεις που αναφέρονται στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε μια εξέλιξη με εξαιρετικά αρνητική, αν μη τι άλλο, συμβολική και ιδεολογική φόρτιση, τέθηκαν περιορισμοί στο προφίλ του Θανάση Καμπαγιάννη, ενός των των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έστειλε τη ναζιστική οργάνωση στη φυλακή και στο περιθώριο της ιστορίας.

Υπενθυμίζεται πως σε απάντησή του μετά από αίτημα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», οι υπεύθυνοι του Facebook απάντησαν πως οι περιορισμοί και το «κατέβασμα» αναρτήσεων σχετίζονται με την υποστήριξη της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όταν οι αναρτήσεις αφορούν την εφαρμογή του νόμου και την ικανοποίηση του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα