ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ
Σε μια υποδειγματική τοποθέτηση και μια συμβολική κίνηση προχώρησε ο Φοίβος Δεληβοριάς εκφράζοντας τη στήριξή του στα θύματα απέναντι σε όσα είπε χθες ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κ. Κούγιας

Σε μια υποδειγματική τοποθέτηση και μια συμβολική κίνηση προχώρησε ο Φοίβος Δεληβοριάς, εκφράζοντας τη στήριξή του στα θύματα απέναντι σε όσα είπε χθες ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, κ. Κούγιας.

Ο ΑΝΤ1 φιλοξένησε την παρέμβαση του Φοίβου Δεληβοριά για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης και της παιδεραστίας με κατηγορούμενους από τον χώρο του θεάματος, ο οποίος αντέδρασε στις χθεσινές δηλώσεις του κ. Κούγια στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Ο δικηγόρος εκφράζει τις απόψεις του πελάτη του» επισήμανε ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο οποίος επιχείρησε να θέσει στο μικροσκόπιο αυτές ακριβώς τις απόψεις. «Τι μας λέει ο κύριος Κούγιας; Ότι όποιος είναι ομοφυλόφιλος ή έχει εξωσυζυγική σχέση είναι "επαγγελματίας", άρα αναξιόπιστος. Άρα αν δει ένα φόνο, η μαρτυρία του δεν έχει αξία. Ο κύριος Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει ο δικηγόρος του και να λέει τέτοια πράγματα. Επίσης ο κύριος Λιγνάδης, ο δικηγόρος του δηλαδή, μπλέκει η ομοφυλοφιλία, που είναι μια ελεύθερη ερωτική προτίμηση, με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές και ποινικό κολάσιμο έγκλημα, και με τον βιασμό, που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Υπάρχει εδώ ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να είναι το σύμβολο του θεάτρου βγαίνει και λέει αυτά. Οι απόψεις του είναι αυτές. Πιθανόν να τις δίδασκε και στα παιδιά. Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα. Οι ομοφυλόφιλοι είναι αναξιόπιστοι πολίτες. Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει κάνει ο κύριος Λιγνάδης, όμως αυτό που έγινε εχθές είναι ένα έγκλημα. Είναι ήδη ένας βιασμός. Και της πραγματικότητας. Και των θυμάτων. Και των ανθρώπων όλων που πρόκειται να μιλήσουν», δήλωσε ο κ. Δεληβοριάς και συνέχισε: «Ξέρουμε γιατί επελέγη ο κύριος Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και λέει αυτά τα πράγματα. Το κάνει για να φοβηθούν αυτοί που μίλησαν και αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν και το σκέφτονται διότι βλέπουν την εικόνα αυτής της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κύριος Κούγιας. Το άλλο σκάνδαλο είναι ότι ο κύριος Λιγνάδης χθες πολιτικοποίησε ο ίδιος την υπόθεσή του. Δηλαδή είπε ότι είμαι εδώ διότι υπάρχει μια σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης και της επένδυσης στο Ελληνικό. Αυτό είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αυτός ο άνθρωπος βγαίνει και συνδέει κατ’ αυτόν τον τρόπο το όνομά του με την κυβέρνηση. Και δεν είδα κανένα κυβερνητικό στέλεχος να βγαίνει να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτά που είπε ο κύριος Κούγιας, και πιστεύει ο κύριος Λιγνάδης, στην τηλεόραση».

Και ολοκλήρωσε την παρέμβασή του δηλώνοντας ότι «μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη εγώ θα δηλώνω επαγγελματίας ομοφυλόφιλος».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
Εκφράσεις από τα Αρχαία Ελληνικά που χρησιμοποιούμε σήμερα
Είμαι επί ξυρού ακμής και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας! Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός νεοελληνικής και αρχαίας γλώσσας
paidia glossa
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα λέξεις με ελληνική ρίζα, που κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
Δέκα παγκόσμιες λέξεις που είναι… ελληνικές και κάνουν τη δική τους "καριέρα" στο εξωτερικό
anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές