vasanismos
«Ομάδα ατόμων» που «πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές», «βλέπει» η αστυνομία - Καμία αναφορά στον βασανισμό διαδηλωτή από αστυνομικούς

«Ομάδα ατόμων» που «εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές», «βλέπει» η αστυνομία αναφορικά με το όργιο καταστολής σε βάρος φοιτητών και τον βασανισμό διαδηλωτή από αστυνομικούς της «ΔΡΑΣΗΣ» .

Η αστυνομία, που κλήθηκε να εισβάλει στο ΑΠΘ από τις Πρυτανικές Αρχέςαποφεύγει να αναφερθεί στην ανακοίνωσή της στον τραυματισμένο διαδηλωτή και στην επίθεση των ΜΑΤ με γκλοπ και ασπίδες κατά των φοιτητών.

Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία του ΑΠΘ σημειώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στο εξής καμιά άλλη προσβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημίου μας από οποιαδήποτε ομάδα επιχειρήσει με τη βία να παρεμποδίσει τη λειτουργία του», προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη μελλοντική της στάση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας για την εισβολή στο ΑΠΘ:

«Πρωινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021), ομάδα ατόμων εισήλθε και πραγματοποίησε κατάληψη σε χώρους της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας φθορές.

Περί ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση παρουσία Εισαγγελέα, προκειμένου να εκκενωθεί ο χώρος.

Στο εσωτερικό του κτηρίου εντοπίσθηκαν συνολικά 30 άτομα τα οποία και προσήχθησαν.

Εξωτερικά του κτηρίου συγκεντρώθηκαν 150 άτομα περίπου, που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων πετώντας μπογιές και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν προέβησαν σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"