wolt
Κακοκαιρία: Διακόπτει το delivery η Wolt, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που καθιστούν τις μετακινήσεις επικίνδυνες για τους εργαζόμενους

Update: Το απόγευμα της Τρίτης, και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στους εργοδότες να εφοδιάσουν με τα απαραίτητα το προσωπικό τους εν μέσω κακοκαιρίας.

Να σταματήσει τις διανομές αποφάσισε η Wolt, καθώς η κακοκαιρία «Μήδεια» πλήττει την Αττική και πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες και καθιστώντας τις μετακινήσεις επικίνδυνες για τους εργαζόμενους.

Η εταιρία διανομής αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται σταδιακά από το πρωί της Δευτέρας για τις περιοχές των βόρειων προαστίων και μετά τη συνεχή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, επεκτάθηκε σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Σύμφωνα με την εταιρία, η λειτουργία των παραγγελιών στην πλατφόρμα έχει απενεργοποιηθεί και θα ξεκινήσει εκ νέου όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέψουν την ασφαλή μετακίνηση των συνεργατών διανομέων.

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις διατυπώνονται στα social media αναφορικά με την πρακτική πολλών εργοδοτών να συνεχίζουν τη διανομή κατ' οίκον, ενώ η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου τονίζει: «Πρώτα από όλα η ασφάλειά μας – Δεν οδηγούμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Δεν ρισκάρουμε, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας».

Τι ισχύει στην περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης εργαζομένου στην εργασία

Οι εργαζόμενοι που δεν θα καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται σε αδυναμία μετακίνησής τους, λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της, δικαιούνται κανονικά τις αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίαςαρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη τους, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ).

Η συνέχεια εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα