Delivery εν μέσω κακοκαιρίας
Delivery: Με μια ανακοίνωση κατόπιν εορτής και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων το υπουργείο Εργασίας συστήνει στους εργοδότες να εφοδιάσουν με τα απαραίτητα το προσωπικό τους και να πράξουν τα αυτονόητα εν μέσω κακοκαιρίας

Με σημαντική καθυστέρηση, και ενώ προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις στα social media, εξέδωσε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας σχετικά με τους εργαζόμενους στη διανομή εν μέσω κακοκαιρίας. Και πάλι όμως επιλέγει να περιοριστεί σε... απλές συστάσεις προς τους εργοδότες, προκειμένου να εφοδιάσουν με τα απαραίτητα το προσωπικό τους.

Όπως τονίζεται, το υπουργείου Εργασίας, «συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους».

Αναφορικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων επισημαίνεται: «Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου τονίζει σχετικά: «Πρώτα από όλα η ασφάλειά μας – Δεν οδηγούμε σε ακραίες καιρικές συνθήκες – Δεν ρισκάρουμε, δεν θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή μας».

«Το Συνδικάτο καλεί όλους τους συναδέλφους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες τη διανομή με μηχανάκι, να ειδοποιήσουν άμεσα σε περίπτωση που εξαναγκάζονται να δουλέψουν με το χιονιά», σημειώνει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων.

Την ίδια ώρα, η Wolt διακόπτει το delivery, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες.

Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Γιώργος Βασιλείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ