istioploia
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η αθλήτρια της ιστιοπλοΐας που βιάστηκε στα 11 από προπονητή σπάει τη σιωπή της, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου - «Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν», εξιστορεί

«Βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν τότε 11 χρόνων. Ήμουν σε σοκ και αντί να με στηρίζουν, ήθελαν να με καταστρέψουν». Συγκλονίζει η μαρτυρία της 20χρονης πλέον αθλήτριας της ιστιοπλοΐας, η υπόθεση της οποίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία που πραγματοποίησε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απλά, δεν ήθελα να το περάσει και η οικογένειά μου τότε», εξιστορεί για πρώτη φορά η νεαρή αθλήτρια, μιλώντας στο OPEN. Πριν περίπου δέκα χρόνια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον τότε προπονητή της. Το αδίκημα στη δική της περίπτωση δεν έχει παραγραφεί και γι' αυτό θα κληθεί άμεσα να καταθέσει.

«Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ' έξω απ' έξω τι μου έχει συμβεί και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», λέει για πρώτη φορά η αθλήτρια. 

Η 11χρονη τότε αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας δεν το εκμυστηρεύτηκε τότε στους γονείς της. Παιδί, μόλις 11 ετών, δεν ήξερε πώς να το χειριστεί. «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής», αναφέρει. 

Η 20χρονη είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις και φοιτήτρια. Ολο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. «Είχαμε πάει, είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα, 11 χρόνων. Οπότε αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα, οι οποίοι απλά κοίταξαν να με διασύρουν σε ένα ολόκληρο χωριό».

«Με πολέμησαν από τον Ναυτικό Ομιλο»

Η 20χρονη σήμερα αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας καταγγέλλει πως δέχθηκε πόλεμο ακόμη και από τον Ναυτικό Όμιλο, στον οποίο άνηκε τότε. «Συνέχισα στον όμιλο, μετά άλλαξε ο προπονητής, άλλαξα κι εγώ κατηγορία και συνέχισα και τότε ήταν που απέκτησα τις περισσότερες διακρίσεις. Μετά που έφυγε αυτός ο άνθρωπος, άνθρωπος τέλος πάντων. Δεν έφτασε ποτέ στην Ομοσπονδία το θέμα, δεν το πήγε ο Ομιλος καν εκεί. Αυτοί που το κάλυψαν στην ουσία είναι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί του Ομίλου».

Το έθαψε βαθιά μέσα της για να συνεχίσει αλλά το τραύμα δεν θα κλείσει ποτέ. «Τώρα που έφτασα σε μία ηλικία που μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και πιο πολύ για την οικογένειά μου, δεν δέχομαι κάποια πράγματα και γι' αυτό κάποια πράγματα πρέπει να βγουν στο φως και να αποκατασταθεί όλη η υπόθεση»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Aristotle Innovation Forum
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Δ. Μιχαηλίδου: «Παρατείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι τον Αύγουστο για το "Σπίτι Μου 2"»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
«Υπάρχουν καθυστερήσεις και από τις τράπεζες» - Τι θα γίνει με τις 3.000 εκκρεμότητες στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
Πόσες παραγράφους πρέπει να γράψει ο μαθητής στην Παραγωγή λόγου (Θέμα Δ) και πόσες λέξεις πρέπει να έχει η καθεμία;
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
αστυνομία
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών
Αυξάνονται οι θέσεις ειδικών φρουρών στην ελληνική αστυνομία - Τι προβλέπει το Διάταγμα που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών