pekatorou kaklamanakis
Σύμφωνα με τον Ολυμπιονίκη, Νίκο Κακλαμανάκη, η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης αθλήτριας

Σοκάρει προκαλεί η αποκάλυψη του Ολυμπιονίκη, Νίκου Κακλαμανάκη, για τα όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.   

Όπως ανέφερε ο κ. Κακλαμανάκης μιλώντας στο Mega, η νέα καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου αφορά σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας πριν 9 χρόνια, όταν το κορίτσι ήταν τότε περίπου 12 ετών.

Ο κ. Κακλαμανάκης επισήμανε ότι το κορίτσι σήμερα είναι 21 ετών, ωστόσο δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, καθώς το κορίτσι ζει σε μια κλειστή κοινωνία και δε θέλει να εκτεθεί. 

Η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος της αθλήτριας, την οποία αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου στον εισαγγελέα, φέρεται να έχει τελεστεί σε χρόνο που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται η αθλήτρια να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς να αποκλείεται ότι και εκείνη με τη σειρά της, εκτός από τη δίκη της περίπτωση, δε θα αναφερθεί και σε άλλα πρόσωπα.

Την ίδια ώρα, σφοδρές αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από τα απαράδεκτα και προκλητικά σχόλια του Ολυμπιονίκη Τάσου Μπουντούρη, ο οποίος δεν αποδέχεται την καταγγελία περί βιασμού και κάνει λόγο για... «δύο θύματα».

«Τσουνάμι» αποκαλύψεων από την καταγγελία Μπεκατώρου

Η Ολυμπιονίκης προσήλθε στις 9 στην Εισαγγελία, για να δώσει αναλυτική κατάθεση εν μέσω της δυναμικής που δημιουργήθηκε μετά τις καταγγελίες της, αλλά και της προτροπής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας «να ανοίξουν τα στόματα» θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

Η έρευνα έχει προς το παρόν έντονα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η πράξη που κατήγγειλε η κ. Μπεκατώρου, και αποτέλεσε την αφορμή για το άνοιγμα δικογραφίας, έχει παραγραφεί. Ωστόσο, η κίνηση και ο στόχος της Εισαγγελίας είναι και να ερευνήσει διεξοδικά τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και να βοηθήσει ώστε να έρθουν στην επιφάνεια πιο πρόσφατες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Ολυμπιονίκης κατέθεσε επί τρείς και πλέον ώρες στον εισαγγελέα. Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η Σοφία Μπεκατώρου δήλωσε στους δημοσιογράφους «κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε».

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου βρίσκεται σε εξέλιξη παρά το γεγονός ότι η καταγγελία της είναι για πράξη που έχει προ πολλού παραγραφεί, καθώς οι εισαγγελικές αρχές άνοιξαν την έρευνα για να ενθαρρυνθούν και άλλοι άνθρωποι να καταγγείλουν παρόμοια περιστατικά σεξουαλικής βίας και ταπείνωσης τα οποία να μην έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προκάλεσε κύμα θαυμασμού για τη γενναιότητα της αθλήτριας, ενώ έδωσε δύναμη και σε άλλες γυναίκες για να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκαν. Όπως η Μάνια Μπίκοφ, διεθνής αθλήτρια του πόλο που μίλησε πρώτη, ανοιχτά, μετά τη Σοφία.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας, Ανδρέας Αντωνόπουλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το ρόλο της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι επί χρόνια η συγκεκριμένη ομοσπονδία έκανε πόλεμο στη Μπεκατώρου.

Η ελπίδα πλέον δεν είναι μόνο στη μάσκα της Μπεκατώρου. Είναι στην ψυχή της, είναι στην ψυχή των γυναικών που υπέστησαν βία και τώρα βλέπουν τις πληγές τους να επουλώνονται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έρχεται «βαρύς» καύσωνας στην Αττική: Πάνω από 42°C τις επόμενες ημέρες

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/76

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καρχιμάνης
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Επιδοτήσεις με το... οικογενειακό όνομα: Στο φως τα ποσά που έλαβαν συγγενείς του Περιφερειάρχη Ηπείρου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χιλιάδες ευρώ σε μέλη της οικογένειας του Περιφερειάρχη Ηπείρου
Βουλή
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
Στη Βουλή τροπολογία για τη δόμηση σε οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους
pyrosvestiki.jpg
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά στην Κερατέα - Σε ύφεση η φωτιά στο Ωραιόκαστρο, μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες
Πυρκαγιές σε Κερατέα, Ωραιόκαστρο και Σέρρες – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες