Δημοσθένης Σαρηγιάννης
Κορονοϊός: Ο καθηγητής του ΑΠΘ υποστήριξε πως αν ο Αρχιεπίσκοπος έβλεπε τα προγνωστικά στοιχεία για την πανδημία, δεν θα άνοιγε τις εκκλησίες

Για την αυξητική τάση των κρουσμάτων κορονοϊού μίλησε ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Δε ξέρω τι πληροφορίες είχε ο Αρχιεπίσκοπος (Ιερώνυμος) και οι Αρχιερείς αλλά αν έβλεπαν τις καμπύλες του προγνωστικού μοντέλου για την αύξηση κρουσμάτων τέλος του μήνα που έχουμε δει και έχουμε στείλει στον Πρωθυπουργό νομίζω πως δε θα άνοιγαν τους ναούς» δήλωσε στο seleo.gr o  καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης,

Ωστόσο, διευκρίνισε πως δεν πιστεύει ότι θα δούμε μία τραγική αύξηση στα κρούσματα το επόμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας των χθεσινών εορτασμών, καθώς οι πιστοί σε μεγάλο ποσοστό τηρούσαν τα μέτρα.

«Χθες είδαμε κάποιες εικόνες με τους πιστούς να βρίσκονται σε ουρά με κάποιους από αυτούς να τηρούν τις αποστάσεις και με κάποιους όχι. Οι πιο πολλοί φορούσαν μάσκες όπως είδαμε καλά χθες. Το θέμα είναι άλλο. Είναι η Θεία Κοινωνία. Όταν πας να κοινωνήσεις δεν είναι στο κρασί ο ιός, προφανώς, όμως είναι στο σάλιο. Οπότε στο βαθμό αυτό, αφού δεν μπορεί να πάει κάποιος με το κουταλάκι του στην εκκλησία όπως είχα πει στο παρελθόν, η πιθανότητα μετάδοσης υπάρχει» επισήμανε ο καθηγητής.

«Ελπίζω το αποτέλεσμα ότι δε θα είναι τόσο τραγικό γιατί δεν έγινε αυτό που είχε γίνει του Αγίου Δημητρίου. Δεν υπήρχε χθες τόσο χαλαρή κατάσταση και από τη μεριά της εκκλησίας είδαν πολύ πιο σοβαρά τα πράγματα αυτή τη φορά» πρόσθεσε.

Δραματική αύξηση της πίεσης στο ΕΣΗ στα τέλη του Γενάρη

Το προγνωστικό μοντέλο του καθηγητή του ΑΠΘ Δημοσθένη Σαρηγιάννη προβλέπει ότι η δραστηριότητα των γιορτών, θα φέρει δραματική αύξηση της πίεσης στο σύστημα υγείας και στο τέλος Ιανουαρίου θα είμαστε στο ίδιο σημείο που ήμασταν στα τέλη Οκτωβρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7