Επίδομα 400€: Πληρώνονται σήμερα 5.740 δικαιούχοι
Σήμερα θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε 5.740 δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ - Συνολικά 96.767 μη επιδοτούμενοι μακροχρόνια άνεργοι υπέβαλλαν ΙΒΑΝ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση στήριξη του εργατικού δυναμικού.

Συνολικά, 96.767 (74%) από τους συνολικά 130.000 δικαιούχους υπέβαλλαν ΙΒΑΝ εντός της προθεσμίας που έληξε χτες, 28 Δεκεμβρίου, μετά από δύο παρατάσεις, καθώς η αρχική προθεσμία έληγε στις 17 Δεκεμβρίου.

Ο ΟΑΕΔ έχει ήδη καταβάλει τα 400 ευρώ σε 86.777 τραπεζικούς λογαριασμούς δικαιούχων και σήμερα θα καταβληθεί η ενίσχυση σε περίπου 5.740 επιπλέον δικαιούχους που υπέβαλλαν ΙΒΑΝ τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας. Συνολικά, έως το τέλος του έτους θα έχει καταβληθεί η έκτακτη ενίσχυση σε 92.517 (96%) από τους 96.767 δικαιούχους με καταχωρισμένο ΙΒΑΝ, συνολικού ύψους 37 εκ. ευρώ.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι για το επίδομα των 400€ ήταν οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1 Μαρτίου έως και 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης taxisnet ή ΟΑΕΔ.


Επίδομα θέρμανσης - Έως 11/1 οι αιτήσεις

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Επίδομα θέρμανσης και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα παραμένει ανοικτή έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος για πρώτη φορά το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται εκτός από τους καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης και οι καταναλωτές φυσικού αέριο, υγραερίου, καυσόξυλων, βιομάζας- πέλετ.

Από την πλατφόρμα μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορείτε να υποβάλετε στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ... 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kapnisma.jpg
Διακοπή καπνίσματος: Το ηλικιακό όριο που μπορεί να σώσει χρόνια ζωής
Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι όσο νωρίτερα γίνει αυτή η απόφαση, τόσο μεγαλύτερα είναι τα οφέλη για την υγεία και τη διάρκεια ζωής.
Διακοπή καπνίσματος: Το ηλικιακό όριο που μπορεί να σώσει χρόνια ζωής
Γιαούρτι
Βρώμη ή γιαούρτι; Το δίλημμα του πρωινού και τι προτείνουν οι ειδικοί
Η βρώμη και το γιαούρτι ξεχωρίζουν για την πρακτικότητα και τη διατροφική τους αξία. Ωστόσο, δεν προσφέρουν τα ίδια οφέλη, κάτι που κάνει τη σύγκριση...
Βρώμη ή γιαούρτι; Το δίλημμα του πρωινού και τι προτείνουν οι ειδικοί
φανάρι
Τέταρτο χρώμα στα φανάρια; Πώς μπορεί να αλλάξει την κυκλοφορία στους δρόμους
Μια νέα πρόταση που εξετάζεται σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα να προστεθεί ένα τέταρτο χρώμα στους φωτεινούς...
Τέταρτο χρώμα στα φανάρια; Πώς μπορεί να αλλάξει την κυκλοφορία στους δρόμους