Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Δεκεμβρίου
Αρχές του νέου έτους αναμένεται να πληρωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού - επίδομα 534 ευρώ - για τις αναστολές Δεκεμβρίου σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση - Τι ισχύει για μισθούς και συντάξεις το 2021

Για την οικονομία, τις αλλαγές στα εργασιακά αλλά και την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μεταξύ άλλων ο υπουργός εργασίας ανήγγειλε νέο πακέτο από νέα «ευχάριστα», όπως ο ίδιος είπε, μέτρα για το 2021 για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Συγκεκριμένα δήλωσε πως έρχονται αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις καθώς και νέο ψηφιακό σύστημα συνταξιοδότησης.

Επίδομα 534€ - Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου η πληρωμή

Για τις αναστολές εργαζομένων που είναι σε κλειστές ή πληττόμενες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις μίλησε ο υπουργός Εργασίας. Ο ίδιος ανέφερε: «όπως έγινε και τον Νοέμβριο, δηλαδή στο συντομότερο δυνατό χρόνο θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή για το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου».

Στόχος του υπουργείου είναι η πληρωμή στους δικαιούχους αυτή τη φορά να γίνει συνολικά με όλο το ποσό να κατατίθεται εφάπαξ και ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. 

«Και για τις δύο κατηγορίες εργαζομένων η πληρωμή θα έχει πραγματοποιηθεί μέσα στις 10 με 12 πρώτες μέρες του Ιανουαρίου» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και συνέχισε λέγοντας πως η προσπάθεια είναι να καταβληθούν τα χρήματα σε όλους τους εργαζομένους ταυτόχρονα και για τις δύο κατηγορίες μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Μετά από στις 31 Δεκεμβρίου 2020 το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανοίξει το σύστημα της ΕΡΓΑΝΗΣ για να υποβληθούν τροποποιητικές ή διορθωτικές δηλώσεις από επιχειρήσεις - εργοδότες, κάτι που όπως είπε, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος.

Πακέτο «ευχάριστων» μέτρων για το 2021

Έρχεται νέο πακέτο από νέα «ευχάριστα», όπως ο υπουργός δήλωσε, μέτρα για το 2021 για εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Το 2021 έρχεται με αυξήσεις μισθών σε 1.9850.000 μισθωτούς εργαζόμενους και αυξήσεις σε συντάξεις αυτών που έχουν 30 χρόνια εργασίας. Η αύξηση στις συντάξεις αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Μία ακόμα ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός Εργασίας αφορά το συνταξιοδοτικό σύστημα. Για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια θα δοθούν όλες οι εκκρεμείς συντάξεις δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εργασίας. Για πρώτη φορά έρχεται μεταρρύθμιση στις συντάξεις και αυτές θα δίνονται ψηφιακά μέσω του συστήματος Άτλας.


Επίδομα 534€ και σε καλλιτέχνες

​Το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης και θα καταβάλλει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο αποζημίωση ειδικού σκοπού σε όσους καλλιτέχνες εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών.

Με νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους €534 για τον μήνα Νοέμβριο και €534 για τον μήνα Δεκέμβριο σε όσους εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ολοκληρώσουν τη διαδικασία ως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φλωρεντία
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
Η ομορφιά της Τοσκάνης στο «πιάτο» - Δείτε βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη Φλωρεντία, τη Σαν Τζιμινιάνιο, το Μοντεριτζιόνι και το Κολόντι
Μαγικό ταξίδι στην Τοσκάνη της Ιταλίας: Μέρη που κόβουν την ανάσα (Video)
sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»