Εμβόλιο: Νέα αυστηρά μέτρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Εμβόλιο. Νέα, αυστηρά περιοριστικά μέτρα την παραμονή των πρώτων εμβολιασμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Αυστρία, η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία τίθενται εκ νέου υπό αυστηρό περιορισμό σήμερα, επομένη των Χριστουγέννων, μία ημέρα πριν ξεκινήσει στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19, που έχει προσβάλει πάνω από 25 εκατ. ανθρώπους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Έπειτα από τη χριστουγεννιάτικη ανάπαυλα, στη διάρκεια της οποίας στους Αυστριακούς επετράπη και πάλι να πάνε για σκι, γενικευμένο lockdown, το τρίτο κατά σειρά, τίθεται από σήμερα σε ισχύ στη χώρα των Άλπεων.

Το νέο σκληρό lockdown προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθ' όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και θα διαρκέσει έως την 24η Ιανουαρίου, με σχετική χαλάρωση των περιορισμών από τη 18η Ιανουαρίου για όσους έχουν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνων. Επίσης από τη 18η Ιανουαρίου, εκπαιδευτικοί, έμποροι και εμποροϋπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με πελάτες και οδηγοί στα μέσα μεταφοράς θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε εβδομάδα.

Νέοι, δρακόντειοι περιορισμοί, όπως κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων και περιορισμός ή απαγόρευση των κοινωνικών επαφών, τίθενται σήμερα σε ισχύ στη Σκωτία και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Νέο lockdown έχει ήδη επιβληθεί σε τμήμα της Αγγλίας από την 20ή Δεκεμβρίου προκειμένου να αναχαιτιστεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, που θεωρείται πιο μεταδοτικό.

Πάνω από 25 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στην Ευρώπη, την περιφέρεια του πλανήτη που έχει πληγεί περισσότερο, ξεπερνώντας στη σχετική κατάταξη τη Βόρεια Αμερική (19,2 εκατ. κρούσματα), σύμφωνα με τη χθεσινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει καταγράψει πάνω από 540.000 θανάτους και είναι επίσης η περιοχή όπου ο ιός εξαπλώνεται με τη μεγαλύτερη ταχύτητα: 250.000 νέες μολύνσεις κάθε μέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα, επί συνόλου 630.000 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έγκριση των εμβολίων της pfizer. Μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ελβετία, το Μεξικό, τη Χιλή και αρκετές άλλες χώρες, ξεκινούν αύριο εκστρατείες εμβολιασμού στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, όπου οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την 21η Δεκεμβρίου το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech. Κάθε χώρα ορίζει ποιοι θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, ενώ χειρίζεται την οργάνωση της μεταφοράς και της αποθήκευσης των εμβολίων που προμηθεύεται.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της τρομερής χρονιάς, είδαμε να γίνονται θυσίες από τόσους πολλούς ανθρώπους για να προστατευθεί και να διατηρηθεί η ζωή. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες αυτές οι θυσίες», τόνισε χθες ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους. «Τα εμβόλια προσφέρουν τη λύση για να βγούμε τελικά από αυτή την τραγωδία. Αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος».


Covid-19: Προς τρίτο lockdown οδεύει η Αυστρία

Η αυστριακή κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε τρίτο lockdown, το οποίο θα ξεκινήσει μετά τα Χριστούγεννα - Μαζικά τεστ για την επαναλειτουργία της αγοράς στην προσπάθεια κατά της πανδημίας.

Η Αυστρία θα εισέλθει σε τρίτο lockdown μετά τα Χριστούγεννα και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, μεταδίδουν αυστριακά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους και το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Η κυβέρνηση θα έχει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους κυβερνήτες των εννέα επαρχιών της Αυστρίας με θέμα την λήψη αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων.

Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πληροφορίες πηγών των συνομιλιών σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις διαβουλεύσεις.


Μετάλλαξη του κορονοϊού: Συναγερμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τη σύγκληση της επιτροπής συγκάλεσε η γερμανική προεδρία, σε συνέχεια των διαβουλεύσεων στην ΕΕ, προκειμένου να υπάρξει ευρωπαϊκός συντονισμός για το ζήτημα, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικότερα, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής διέκοψαν τις αεροπορικές τους συνδέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, ενώ Αυστρία και η Σουηδία σχεδιάζουν να ακολουθήσουν. Μάλιστα, το Βέλγιο ανακοίνωσε εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Η απόφαση για διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων ενδέχεται να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής κυβερνητική πηγή της Γερμανίας, διευκρινίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση κοινής στάσης σχετικά με τις θαλάσσιες και τις χερσαίες συνδέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.
Επίσης, σήμερα οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συνέλθουν στις Βρυξέλλες με θέμα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που προκαλεί η εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού στην Βρετανία. Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι πρεσβευτές θα συζητήσουν μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα