Χριστούγεννα - Λινού για αριθμό «9»: Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε
Τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τις ουρές έξω από τα καταστήματα και το ζήτημα λειτουργίας των εκκλησιών τις ημέρες των εορτών σχολίασε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε για τον αριθμό «9» στο Mega.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά στα μαζέματα σε σπίτια τις μέρες των γιορτών, στις συγκεντρώσεις στα καταστήματα και στις εκκλησίες.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας μίλησε και για τα μέτρα σύμφωνα με τα οποία θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και για το ποια είναι η πρόταση του ιερατικού κόσμου σχετικά με αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, επικαλούμενη τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών, πως οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές μόνο ανήμερα τα Χριστούγεννα και τα Φώτα με 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς, απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κάποιους μητροπολίτες.

Ο αριθμός 9

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, υποστήριξε πως ο μέγιστος αριθμός των εννέα ατόμων για τις εκκλησίες και τα ρεβεγιόν δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή.

«Ο αριθμός 9 δεν συζητήθηκε στην επιτροπή. Δεν ξέρει κανείς πώς προέκυψε και από ποιον ούτε για τις εκκλησίες ούτε για τα σπίτια» τόνισε, κάνοντας λόγο για αυθαίρετο αριθμό και πολιτική απόφαση.

Τι είπε για το αίτημα της Εκκλησίας

Μάλιστα, η ίδια χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Εκκλησίας να εισέρχονται στο ναό άτομα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

«Αν η πρόταση εισακουστεί και με την προϋπόθεση ότι οι πόρτες και τα παράθυρα των ναών θα είναι ανοιχτά, αλλά και οι λειτουργίες θα είναι σύντομες, τότε οι εκκλησίες μπορούν να λειτουργήσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων» πρόσθεσε.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024
Η Ελληνική αποστολή της EOES 2024 στο Λουξεμβούργο - Σε σύνολο 7 χρυσών, 14 αργυρών και 24 χάλκινων μεταλλίων, οι δύο ελληνικές ομάδες κατέκτησαν...
Μαθητική διάκριση στον διαγωνισμό Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων EOES 2024