Χριστούγεννα - Γώγος: Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές
Τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι, υποστήριξε κατηγορηματικά ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Χριστούγεννα: Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο Χ. Γώγος επισήμανε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», τόνισε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

«Ναι» στο αίτημα της Εκκλησίας

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, ο Χ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Μειωμένοι οι θάνατοι και τα κρούσματα κορονοϊού

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 639 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει