Χριστούγεννα - Γώγος: Μόνο μια οικογένεια στις γιορτές
Τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι, υποστήριξε κατηγορηματικά ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος

Χριστούγεννα: Ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι. «Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας» τόνισε ο καθηγητής και συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.

Ο Χ. Γώγος επισήμανε ότι η Επιτροπή έχει θέσει το θέμα και όλα τα μέλη της συμφωνούν με τη θέση για γιορτές μόνο με την οικογένεια που ζούμε στο ίδιο σπίτι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι δημιουργείται μια μικρή σύγχυση με τον αριθμό 9.

«Από εκεί και πέρα, αν είναι τόσο μείζον το θέμα, φαντάζομαι θα το φέρουν και στην επιτροπή για να υπάρξει μια οριστική θέση», τόνισε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι η Επιτροπή δεν είναι όργανο που αποφασίζει αλλά είναι όργανο που γνωμοδοτεί.

«Ναι» στο αίτημα της Εκκλησίας

Για τα αιτήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τις λειτουργίες και τους πιστούς τη διάρκεια των εορτών, τα οποία έθεσε τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  στον πρωθυπουργό, ο Χ. Γώγος απάντησε ότι είναι ήπια και εκτίμησε ότι η Επιτροπή θα δώσει το «πράσινο φως».

Μειωμένοι οι θάνατοι και τα κρούσματα κορονοϊού

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 639 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
«Olympus Riviera Greece»: Η Πιερία αλλάζει επίπεδο στην τουριστική προβολή μέσω του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Σύμπραξη Πιερίας και ΠΑΜΑΚ για την ανάδειξη του Ολύμπου: Η νέα εφαρμογή «Olympus Riviera Greece»
«Olympus Riviera Greece»: Η Πιερία αλλάζει επίπεδο στην τουριστική προβολή μέσω του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: Το απολυτήριο ΕΠΛ δεν αποτελεί πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης
Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε το πλαίσιο που διέπει το απολυτήριο των πρώην Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (ΕΠΛ)
Ζαχαράκη: Το απολυτήριο ΕΠΛ δεν αποτελεί πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης