Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για αύριο Τρίτη 15/12/20, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Θα διαδηλώσει με το ΣΕΝΙ (Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας) στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 12μμ.

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για αύριο, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων. Με την ανακοίνωση του λέει όχι στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό και καλεί τον κόσμο στην στάση εργασίας και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Ικαρίας στις 12μμ.

Καλεί ακόμα την ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/12, ημέρα ψήφισής του προϋπολογισμού, τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Η ανακοίνωση

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά απαρέγκλιτα την υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της εν μέσω πανδημίας, καραντίνας  και  κατ’ οίκον περιορισμού των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων! Οδικός χάρτης της υλοποίησης της αντιλαϊκής επίθεσης, ο νέος προϋπολογισμός ακολουθούμενος και στηριζόμενος από τις χουντικές απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία.

Ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει νέες μεγάλες μειώσεις στις κοινωνικές δαπάνες. Τα κρατικά κονδύλια για την καταρρέουσα  Δημόσια Υγεία περικόπτονται, εν αναμονή μάλιστα τρίτου κύματος covid19, κατά 572εκ ευρώ! Οι δαπάνες για την Πρόνοια και την Κοινωνική Ασφάλιση περικόπτονται κατά  2.2δις ευρώ. Επιβάλλονται νέες περικοπές στις συντάξεις, τα επιδόματα και τα ασφαλιστικά ταμεία, προκαλώντας νέα λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Την ίδια ώρα οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς  αυξάνονται υπέρογκα κατά  62% και με σημαία την “έκθεση Πισσαρίδη” που προβλέπει κάθε είδους φοροελαφρύνσεις, μέτρα στήριξης και απαλλαγές από τις εργοδοτικές εισφορές , χαρίζονται όλα στο μεγάλο κεφάλαιο, τους βιομηχάνους και την εργοδοσία.

Αντίθετα, η κυβέρνηση για τον εργαζόμενο λαό  επιφυλάσσει ψίχουλα, φτώχεια, ανεργία,  άγρια φοροληστεία, πρόστιμα, νέα διάλυση των εργασιακών σχέσεων, κυριαρχία των ελαστικών μορφών εργασίας και “τηλεργασίας”, καταδυνάστευση και σκληρή καταπίεση των εργαζομένων.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού για τη Δημόσια Εκπαίδευση δέχονται νέα μείωση 1,17%  από πέρυσι. Η κυβέρνηση αποφάσισε πως δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε ευρώ παραπάνω για να ενισχύσει τα Δημόσια Σχολεία.

Αντί για μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών,  περισσότερα τμήματα , λιγότερα παιδιά στις αίθουσες και ενίσχυση των δομών, απαντά με την επιβολή κλειστών σχολείων και την απάτη της “τηλεκπαίδευσης”, καταδικάζοντας στην αμάθεια τη νέα γενιά. Παράλληλα επιφέρει καινούργιο χτύπημα στην επαγγελματική εκπ/ση και το δημόσιο σχολείο με το νέο ν/σ για την Τεχνική Εκπαίδευση, και βάζει μπροστά από τον Ιανουάριο την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών για να τους χειραγωγήσει και να καθυποτάξει τις αντιδράσεις τους.

Η πολιτική τους αυτή είναι εγκληματική, γιατί επιλέγουν να εγκαταλείψουν τη Δημόσια Υγεία, Παιδεία και  Πρόνοια οδηγώντας τες στην διάλυση. Το χτύπημα των κινητοποιήσεων στις 17, τις 26 Νοέμβρη και τις 6 Δεκέμβρη, έδειξε ότι η πολιτική των απαγορεύσεων και των προστίμων δεν έχει κανένα απολύτως υγειονομικό περιεχόμενο.

Στοχεύει στην αναστολή των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών με στόχο την απρόσκοπτη συνέχιση αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Οι λαϊκές κινητοποιήσεις έσπασαν τις χουντικές απαγορεύσεις. Να συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο και το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό! Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες δεν μπαίνουν σε καραντίνα!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση στις 15/12, ημέρα ψήφισής του προϋπολογισμού, τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τα κρίσιμα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για την Τρίτη 15/12/20 και διαδηλώνουμε με το  ΣΕΝΙ (Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας) στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου στις 12μμ. Καλούμε όλους και όλες να συμμετάσχουν μαζικά!

  • ΟΧΙ στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό!
  • Άμεση και ουσιαστική στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας .
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση.
  • Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση-Όχι στην υποχρεωτικότητα των διατάξεων της
  • ΟΧΙ στις τηλε-απουσίες, την τηλε-ύλη και την τηλε-βαθμολόγηση των μαθητών!
  • Ανοικτά και ασφαλή σχολεία με όλα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, όπως αυτά περιγράφονται  από το Σεπτέμβρη από το εκπαιδευτικό κίνημα.

Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις, τα πρόστιμα και η τρομοκρατία που επιβάλλει  η κρατική καταστολή με πρόσχημα την πανδημία

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

dimotiko amfissa 1
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Δράσεις με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο 3ο δημοτικό σχολείο Άμφισσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Δράσεις στο 3ο δημοτικό Άμφισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
aek amaxidio 5o gel axarnon
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους
Μαθητές του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ στο σχολείο τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με...
Στο 5ο ΓΕΛ Αχαρνών η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια της ΑΕΚ