lockdown
«Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην δυτική Αττική», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μεταφέροντας τα λεγόμενα του Σωτήρη Τσιόδρα

Ανησυχία εκφράζει για την επιδημιολογική κατάσταση της Δυτικής Αττικής τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το απόγευμα της Τετάρτης, τονίζοντας πως παραμένει η ασφυκτική πίεση στο σύστημα Υγείας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, οι ΜΕΘ βρίσκονται στο «κόκκινο» με κάλυψη 83% στην επικράτεια, ενώ στην Αττική η πληρότητα ανέρχεται στο 77% και στη Θεσσαλονίκη στο 95%.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική στην δυτική Αττική, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τις τελευταίες τρεις ημέρες είναι περίπου ίσες με τα εξιτήρια, ενώ τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρατηρούνται στους νομούς Πιερίας, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Φλώρινας», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας μεταφέροντας τα όσα του είπε νωρίτερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 95 θανάτους από κορονοϊό, 578 διασωληνωμένους και 1.677 νέα κρούσματα.

Αττική και Θεσσαλονίκη εξακολουθούν να βρίσκονται στο «κόκκινο», με τριψήφιους αριθμούς νέων μολύνσεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί οι Έλληνες με προθεσμιακές καταθέσεις είναι «μεγάλοι χαμένοι»;

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεθνής διάκριση εκπαιδευτικού της ΔΔΕ Αν. Αττικής
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
Η εκπαιδευτικός Μαρία Ντέμου φιναλίστ στα «World Education Medals 2025» για το καινοτόμο έργο της με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Μαρία Ντέμου: Διεθνής διάκριση για την εκπαιδευτικό στα World Education Medals 2025
ουκρανία
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής
Στο μικροσκόπιο των Αρχών πιθανή εμπλοκή ρωσικών υπηρεσιών μετά τον εντοπισμό ύποπτων επικοινωνιών στο κινητό του 14χρονου δράστη
Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στο Κίεβο – Τραυματίες μαθητής και καθηγητής