Lockdown - Παπαθανάσης για καταστήματα: Όλα θα κριθούν από τον επιδημιολογικό χάρτη
Lockdown: Για το άνοιγμα των καταστημάτων μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

«Όλα θα κριθούν από τον επιδημιολογικό χάρτη, το επιδημιολογικό φορτίο δηλαδή, αντιλαμβάνεστε ότι κάθε ημέρα έχει μεγάλη σημασία. Το τι κρούσματα θα υπάρξουν, από εκεί και πέρα κάθε άνοιγμα όπως έγινε τη Δευτέρα, με τα 110 καταστήματα εποχικών ειδών, έχει συγκεκριμένη κινητικότητα που λαμβάνεται υπόψιν» επισήμανε σε δηλώσεις του για το lockdown στον Realfm 97,8 ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Οποιοδήποτε άλλο άνοιγμα κομμωτήρια, κουρεία, βιβλιοπωλεία, λιανικό εμπόριο, όλα έχουν συγκεκριμένο αποτύπωμα και όπως είπε ο Πρωθυπουργός πρέπει να περιμένουμε το τέλος της εβδομάδας για να δούμε ποια θα είναι ακριβώς η κατάσταση, τι θα πουν οι ειδικοί» πρόσθεσε.

«Αυτό που προέχει είναι τα προγράμματα που τρέχουν και θα συνεχίσουν να τρέχουν το πρώτο διάστημα έως ότου εμβολιαστεί ο κόσμος και ανοίξει ομαλά η αγορά. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι θα έχει συμβεί και θα εκτιμηθεί και η Πολιτεία είναι εδώ. Ακόμα κομμάτια της οικονομίας είναι κλειστά» τόνισε.

«Έχουν δοθεί χρήματα στην πραγματική οικονομία και σαφώς δεν σταματάει εδώ, δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε την οικονομία, αλλά είναι νωρίς για να δούμε ποιο θα είναι το αποτύπωμα σε κάθε τομέα. Μαζεύουμε στοιχεία κάθε μήνα και σαφώς οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα στηρίζονται, όπως κάνουμε με την εστίαση με ΕΣΠΑ και επιστρεπτέα 6 θα συνεχιστεί, υπάρχουν ακόμα εργαλεία» σημείωσε.

«Καμία επένδυση δεν σταμάτησε. Η κίνηση των μεγάλων επενδυτών από το εξωτερικό είναι μεγάλη, θέλουν να επενδύσουν, δεν είναι μόνο όσα έχουν ανακοινωθεί, γίνονται κι άλλες συζητήσεις» συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρούτερ
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στο Wi-Fi κάθε μέρα, για τη δουλειά μας, την πρόσβαση στις ειδήσεις, την περιήγηση στα social media, ωστόσο είναι...
«Wi-Fi»: Τι σημαίνει - Ο μύθος, η τεχνική του ονομασία και η αλήθεια