astynomikos anthodesmi
ΕΔΕ για την προκλητική ενέργεια του αστυνομικού που κατέστρεψε ανθοδέσμη από το μνημείο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - Ένταση στη Βουλή και δικαιλογίες Χρυσοχοϊδη υπέρ της αστυνομίας

Τις πρώτες εξηγήσεις στους προϊσταμένους του αφού παρουσιάστηκε αυτοβούλως έδωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο αστυνομικός που «συνελήφθη» on camera να καταστρέφει μια ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για αρχιφύλακα, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν.

Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει και ότι βρήκε την ανθοδέσμη στο οδόστρωμα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, στη διασταύρωση Ζωοδόχου Πηγής και Κωλέττη.

Ανέφερε ότι την πήρε από εκεί και άρχισε να κάνει πλάκα με τους υπόλοιπους αστυνομικούς της διμοιρίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Για το γεγονός, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε την ίδια ημέρα της καταγραφής του συμβάντος την ακόλουθη λιτή ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας διοικητικής έρευνας για επίμεμπτη συμπεριφορά αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων, που απεικονίζεται σε βίντεο που αναπαράγεται σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ένταση στη Βουλή και δικαιλογίες Χρυσοχοϊδη

Για το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου επικράτησαν ένταση και λογομαχίες στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπερασπίστηκε τη στάση των αστυνομικών – ξεκαθαρίζοντας πως για τον συγκεκριμένο άνδρα των ΜΑΤ οι διαδικασίες ελέγχου κινήθηκαν αμέσως.

Ο σάλος και η ένταση που προκλήθηκε από την ενέργεια του αστυνομικού των ΜΑΤ να καταστρέψει την ανθοδέσμη που άφησε πολίτης στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Σπίρτζη και την Σοφία Βούλτεψη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης άφησε μια ανθοδέσμη με τρία κόκκινα τριαντάφυλλά μπροστά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκαλώντας την αντίδραση του Προεδρείου.

Η αστυνομία μόνο στην Αθήνα πραγματοποίησε 399 προσαγωγές. 143 άτομα συλλήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για την παράβαση του άρθρου 285 του ποινικού κώδικα που αφορά τη διασπορά του Κορωνιού.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόνο τέσσερις από τους προσαχθέντες δέχθηκαν να κάνουν τεστ για τον Covid ενώ όλοι οι υπόλοιποί που αρνήθηκαν υπέβαλαν μήνυση στον επικεφαλής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Ένας αστυνομικός ασχημόνησε με την ανθοδέσμη. Οι 4.999 έκαναν τη δουλειά τους», είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Η έρευνα σε βάρος του αστυνομικού αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες 15 ημέρες. Όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση του εισαγγελέα.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»