Εμβόλιο κορονοϊού: Γήπεδο ποδοσφαίρου επιτάσσει η Βρετανία
«Επιχείρηση Πανάκεια» ονομάστηκε από την Βρετανική κυβέρνηση η επιχείρηση μαζικού εμβολιασμού – Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε χτες το εμβόλιο για τον κορονοϊο και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τους εμβολιασμούς

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η Μεγάλη Βρετανία για την έναρξη των μαζικών εμβολίων κατά του κορονοϊού. Μάλιστα για να επιταχύνει τη διαδικασία έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μπρίστολ.

Ταυτόχρονα, 50 νοσοκομεία σε ολόκληρη την χώρα προετοιμάζονται γι αυτό το σκοπό, ώστε να προμηθευτούν και να διαθέσουν έγκαιρα το εμβόλιο για τον κορονοϊό από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Η Βρετανική κυβέρνηση είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε χτες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των φαρμακοβιομηχανιών Pfizer/BioNTech.

Το εμβόλιο από τις Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε πρώτο στον κόσμο έχοντας καταφέρει να ολοκληρώσει τις προκλινικές εργασίες ανάπτυξης σε λιγότερο από 10 μήνες και τις κλινικές δοκιμές σε 3 μήνες.

Εμβολιασμοί σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Για την επιτάχυνση των μαζικών εμβολιασμών του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου θα χρησιμοποιηθεί και το γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ.

Μάλιστα, ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε ήδη άσκηση προσομοίωσης σε αυτό, όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς αναμένεται να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Άλλοι χώροι που προετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εμβολιασμού κατά της Covid-19 είναι το Nightingale Hospital στο ExCeL Center του Λονδίνου, το Leicester Racecourse και το Manchester Tennis & Football Center.

Τα νοσοκομεία για το εμβόλιο της Covid-19

Πενήντα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα είναι έτοιμα ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν, να διατηρήσουν και να διαθέσουν το εμβόλιο από τη φαρμακευτική Pfizer.

Στην πρώτη φάση αναμένεται να γίνουν 40 εκατομμύρια εμβόλια που θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από την επόμενη εβδομάδα.

Τα 13 νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και μόνο ένα σε καθεμία από τις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας.

Ο πλήρης κατάλογος των νοσοκομείων στα οποία θα διανεμηθουν τα εμβόλια της Pfizer κατά του κορωνοϊού προκειμένου να εμβολιαστούν οι πρώτοι Βρετανοί πολίτες αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ,

Απαραίτητοι οι ψυκτικοί θάλαμοι

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται αυστηρά στους -70 ° Κελσίου μέχρι και λίγο πριν να χρησιμοποιηθεί από τους ειδικούς νοσηλευτές. Αυτό είναι που κάνει απαραίτητη την αποθήκευση του σε ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Καθ' οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύουν ήδη τα φορτηγά τα οποία παρέλαβαν τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, μετά την έγκριση για τη χρήση του που έδωσε χθες η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

emvolio_coronavirus-disease_598834_.jpg

Αντίθετη η Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε αντίθεση με την απόφαση της Βρετανίας και της γρήγορης έγκρισης του εμβολίου έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που χειρίζεται τα θέματα των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με την Ε.Ε. η Βρετανία βιάστηκε να εγκρίνει το εμβόλιο και οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ασφαλέστερες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από την μεριά του επαινεί την ταχύτητα αντανακλαστικών του εθνικού οργανισμού φαρμάκων της Μεγάλης Βρετανίας. Συγχαίρει δε έμμεσα το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit και κατηγορεί έμμεσα την ΕΕ ότι είναι υπερβολικά βραδυκίνητη και γραφειοκρατική.

Έγκριση όμως άμεσε αναμένεται να λάβει και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) το νέο εμβόλιο που έχει ήδη εγκριθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ΠΟΥ ωστόσο απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση για την συστηματική τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, μέχρι να αρχίσει η αναχαίτιση της πανδημίας.

Η γερμανική BioNTech, πάντως, σε χθεσινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί μελέτες για να διαπιστώσει αν το εμβόλιο προστατεύει από τη λοίμωξη από κορωνοϊό

Το εμβόλιο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η χώρα μας αναμένεται να λάβει περίπου 200.000 δόσεις του εμβολίου κατά την παράδοση της πρώτης παρτίδας. Η πρώτη παρτίδα των εμβολίων για τον κορονοϊό αναμένεται να παραδοθεί στην Ελλάδα λίγο μετά τη περίοδο των γιορτών, δηλαδή περίπου στις αρχές Ιανουαρίου του 2021.

Έτοιμα θα είναι μέχρι τότε και τα εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα ο εμβολιασμός του πληθυσμού δίνοντας προτεραιότητα στο υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα