koronoios-athina-nosokomeio-sotiria
Μαύρη εβδομάδα αυτή που μας πέρασε με σύνολο 696 νεκρούς, δηλαδή ένας άνθρωπος  έχανε την ζωή του κάθε 15 λεπτά. 

Με βάση όλες τις αυτές τις αρνητικές εξελίξεις  οι γιορτές των Χριστουγέννων θα είναι εντελώς διαφορετικές και μάλιστα το ενδεχόμενο της άρσης του lockdown φαίνεται να απομακρύνεται. Σίγουρα ακόμα πιο "θολό" παραμένει το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στην Ελλάδα ενώ το ίδιο ισχύει για τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ το Σάββατο είχαμε αρνητικό ρεκόρ με 121 νεκρούς από κορονοϊό.

Πιο αναλυτικά, από την περασμένη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, μέχρι και το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, η θλιβερή λίστα είναι η εξής:

Στις 22 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 103
Στις 23 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 84
Στις 24 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 101
Στις 25 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 87
Στις 26 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 99
Στις 27 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 101
Στις 28 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 121.

Χριστούγεννα και Καραντίνα

O καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας μιλώντας την εκπομπή του ΣΚΑΙ τάχθηκε υπέρ της παράτασης του lockdown μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, διευκρινίζοντας ότι την θεωρεί την πιο ιδανική ημερομηνία από τις 14. Όπως τόνισε, η λελογισμένη άρση του lockdown από τις 21 Δεκεμβρίου θα δώσει μεγαλύτερα περιθώρια στο σύστημα. «Να έχουμε 15 ημέρες διακοπών, να έχουμε κάποια κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, αν η σταδιακή άρση του lockdown ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου, τότε θα υπάρξει άνοιγμα των σχολείων. Αν όμως η άρση ξεκινήσει στις 21 Δεκεμβρίου, το άνοιγμα των σχολείων δεν θα έχει νόημα και η αρχή θα γίνει με το λιανεμπόριο.

Στη συνέχεια για το θέμα τοποθετήθηκε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Όπως είπε, δεν πρέπει να ανοίξουμε και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα, τονίζοντας πως η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια της εντατικής είναι όλα γεμάτα.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε» είπε. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει, αν θα ανοίξει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του».

Θυμίζουμε και πως ο καθηγητή Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγου τοποθετείται με παρόμοιο τρόπο σχετικά με την άρση των μέτρων , κάνοντας λόγο βέβαια για μικρή άρση διάστημα 14 με 21 Δεκεμβρίου. «Μικρή άρση μέτρων και μεγάλη προσοχή. Χριστούγεννα μεταξύ μας» είχει σημειώσει.

Μείνετε σπίτι σας

Τους φόβους για την άρση των μέτρων που έχουν οι επιστήμονες γνωστοποίησε και η  η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως «αν μειωθούν τα μέτρα και δεν προσέξουμε». Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες, μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των μέτρων, να είναι πολύ προσεκτικοί.

«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι. Κανένας άλλος, από δεύτερη οικογένεια ας είναι και αδέρφια, δεν έχει καμία σημασία. Δεν φιλοξενούμε κόσμο. Στο σπίτι μένουν τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν ήδη στο σπίτι και είναι στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τονίζε

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα