Ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου; Πότε ανοίγουν τα εστιατόρια
Ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου; - Νέες πληροφορίες στο προσκήνιο! Αντικρουόμενες απόψεις από τους ειδικούς για τον κορονοϊό και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια

Ενώ σήμερα οι δηλώσεις για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, της Υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως έδειχνε πως είναι αβέβαιος ο καθορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας, σύμφωνα με νέες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξει δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει στα χέρια του σχέδιο που προβλέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδυσης σε 14 ημέρες από σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του φορτίου.

Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός είχε αναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα για διενέργεια στοχευμένων τεστ σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανοίξουν τα σχολεία μετά το lockdown.

Τι λένε οι ειδικοί

Απαισιόδοξη για το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες εμφανίστηκε η παιδίατρος λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Αθανασία Λουρίδα

Σύμφωνα με την ίδια αν συνεχίσουν τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία δεν θα ανοίξουν παρόλο που τα παιδιά δεν μεταδίδουν την νόσο ούτε την περνάνε τόσο σοβαρά. Η μετακίνηση, ωστόσο, των ενηλίκων για να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο βοηθάει στην εξάπλωση του ιού στην κοινότητα.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά τα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Λουρίδα τονίζοντας ότι τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία.

Εξαδάκτυλος: Η επιτροπή δεν έχει αποφασίσει

O προέδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλους της επιτροπής των ειδικών σε ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε πως η επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει λάβει κάποια απόφαση/εισήγηση σχετικά με τα σχολεία. Για τα δε σενάρια περί σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, αρκέστηκε να δηλώσει πως «δεν έχουμε βγει από την καταιγίδα.. έχει μειωθεί η ένταση, αλλά είμαστε ακόμη μέσα».

Πρώτα να ανοίξουν τα δημοτικά

Σχολιάζοντας η κα Λινού την έρευνα Βρετανών επιστημόνων, που χαρακτηρίζουν ως κύρια εστία μετάδοσης του ιού τα σούπερ μάρκετ και τα σχολεία, τόνισε πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια οι μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εξήγησε, δε, πως η έρευνα αναφέρεται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, ενώ τα δημοτικά σχολεία χαρακτηρίζονται ως σχετικά ακίνδυνα.

Πότε ανοίγουν τα εστιατόρια

Σύμφωνα πάντα με το Mega, ένα πιθανό σχέδιο για την κυβέρνηση είναι το άνοιγμα μόνο των εστιατορίων στις 21 Δεκεμβρίου.

Το alfavita.gr σας ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα με όλες τις ειδήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας της Δευτέρα προχωρά η ΔΟΕ ενάντια στην «αιφνιδιαστική, αναιτιολόγητη και απαράδεκτη παράταση της αποχώρησης...
Νηπιαγωγοί-ΔΟΕ: Όχι στην αύξηση ωραρίου - Κινητοποίηση τη Δευτέρα
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Μαζική κινητοποίηση και πορεία φοιτητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και στην πανεπιστημιακή αστυνομία στη...
Φοιτητές-Εκπαιδευτικοί: Νέα κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Vid)
Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες 80–84 ετών
Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες 80–84 ετών
Κορονοϊός: Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες 80–84 ετών - «Η μετάλλαξη φαίνεται να ανταποκρίνεται στα εμβόλια», σύμφωνα με τους...
Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για πολίτες 80–84 ετών