doro xristougennon
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και το ποιο το ποσό ενίσχυσης για το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα; Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από την κυβέρνηση σχετικά με το έκτακτο Χριστουγεννιάτικο επίδομα. Συγκεκριμένα οι υπουργοί Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης θα ανακοινώσουν τους δικαιούχους, τα κριτήρια ένταξης και το ποσό ενίσχυσης.

Το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα αναμένεται να δώσει οικονομική «ανάσα» σε πάνω από 400.000 δικαιούχους και θα καταβληθεί λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι θα επιλέγονται με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Δικαιούχοι πρόκειται να είναι όσοι δεν έχουν λάβει μέχρι τώρα άλλη οικονομική ενίσχυση από τα έκτακτα οικονομικά μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού που έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση καθώς και νοικοκυριά που λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρόκειται για περισσότερα από 270.000 νοικοκυριά).

Δικαιούχοι θα να είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι που έχουν όμως μείνει εκτός οποιαδήποτε άλλης οικονομικής ενίσχυσης από τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού από (π.χ. νέα έκτακτη ενίσχυση των 400 ευρώ).

Στους δικαιούχους για το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα εντάσσονται και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με αποδοχές κάτω των 1.000€ ευρώ, οι οποίοι έμειναν εκτός αναδρομικών.

Τέλος, δικαιούχοι φαίνεται ναι είναι και περίπου 50.000 εποχικά εργαζόμενοι στον επισιτισμό, χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, οι δεν έλαβαν το έκτακτο επίδομα ανεργίας που δόθηκε το καλοκαίρι και ειδικότερα τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι έκτακτο χριστουγεννιάτικο θα λάβουν και γιατροί και νοσηλευτές με τη μορφή δώρου Χριστουγέννων

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Για κάθε επιπλέον μέλος προστίθεται το εξαπλάσιο του αντίστοιχου εγγυημένου ποσού, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 της παρούσης. Το δηλούμενο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Επίσης η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 90.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές