Κορονοϊός: Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, διάταξη για τη διακομιδή ασθενών στα ιδιωτικά θεραπευτήρια
Μετά τη διαρροή οδηγίας για τη διακομιδή μόνο των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, κατατίθεται διάταξη νόμου για τη μεταφορά των ανασφάλιστων ασθενών στα ιδιωτικά θεραπευτήρια

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η διαρροή οδηγίας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για τους ανασφάλιστους ασθενείς με κορονοϊό.

Ειδικότερα, το εμπιστευτικό έγγραφο που έστειλε την Τρίτη στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορoνοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

Μετά τις αντιδράσεις, αναμένεται να κατατεθεί νέα διάταξη νόμου στη Βουλή, ώστε όλοι οι ανασφάλιστοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ.

Κάτι ανάλογο «ίσχυε ήδη για τις κλίνες ΜΕΘ, για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες ΜΕΘ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδεια
Τέλος στη συνεχή άδεια στον ιδιωτικό τομέα – Όλες οι αλλαγές για τους εργαζόμενους από φέτος
Οι αλλαγές στον καταμερισμό των ημερών και η απλούστευση των διαδικασιών
Τέλος στη συνεχή άδεια στον ιδιωτικό τομέα – Όλες οι αλλαγές για τους εργαζόμενους από φέτος
Συναυλία
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα την Κυριακή 26 Απριλίου στα Προπύλαια
«Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά»: Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα από τη March To Gaza Greece
Μεγάλη αντιπολεμική συναυλία αλληλεγγύης για τη Γάζα την Κυριακή 26 Απριλίου στα Προπύλαια