Κορονοϊός-η οδηγία της ντροπής: Κριτήριο η ασφάλιση για τη νοσηλεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα επιλέγουν αν θα στείλουν έναν ασθενή για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική με κριτήριο το αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος εν μέσω πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με έγγραφο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Στον τρόπο διαλογής των ασθενών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρεται εμπιστευτικό έγγραφο από το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ, το οποίο δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης».

Ειδικότερα, το εμπιστευτικό έγγραφο που έστειλε την Τρίτη στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ενημερώνει ότι θα διακομίζει σε ιδιωτικές κλινικές μόνο ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα, αναφέρει ότι «μετά από την επείγουσα ανάγκη που προέκυψε, λόγω της αύξησης των περιστατικών κορoνοϊού, δεν θα πραγματοποιούνται διακομιδές περιστατικών που είναι ανασφάλιστα προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Θα διακομίζονται μόνο τα περιστατικά που είναι ασφαλισμένα στον ΕΟΠΥΥ».

124588321_1451191271746197_2569033563274945331_n_1.jpg

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη το υπουργείο Υγείας δρομολόγησε το άρον άρον «άδειασμα» των δημόσιων νοσοκομείων από ασθενείς άλλων νοσημάτων, προκειμένου κλινικές να μετατραπούν σε κλινικές Covid-19.

Με την αμφιλεγόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους κλινικάρχες, οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται για νοσηλεία, είτε σε απλή κλίνη είτε σε κλίνη ΜΕΘ, μόνο ασφαλισμένους για τους οποίους θα αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τα νοσοκομεία θα επιλέγουν αν θα στείλουν έναν ασθενή για νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική με κριτήριο όχι τη σοβαρότητα της κατάστασής του, αλλά το αν είναι ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος.

Έτσι, οι ανασφάλιστοι στην «καλύτερη» περίπτωση θα μένουν στις υποστελεχωμένες, συγχωνευμένες και μετακινούμενες κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων, που μένουν με ακόμη λιγότερο προσωπικό λόγω των μετακινήσεων για τις ανάγκες της πανδημίας, ή θα πρέπει με κάποιον ...μαγικό τρόπο να πληρώσουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους για μεταφορά και νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική.

Ο «Ριζοσπάστης» αναζήτησε τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις σχετικά με τις νέες απαράδεκτες οδηγίες για τις διακομιδές των ασθενών. Όμως, τόσο το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όσο και η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας δήλωσαν «αναρμόδιοι» να απαντήσουν και παρέπεμψαν για διευκρινίσεις στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ. Αλλά ούτε η επικεφαλής του ΕΚΑΒ - ΚΕΠΥ (Θεσσαλονίκης) ανταποκρίθηκε, δηλώνοντας επανειλημμένα ότι ήταν «απασχολημένη σε τηλεδιάσκεψη».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΣΜΥΚ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής: Ποιοι πέτυχαν στη συνέντευξη
Ο πίνακας επιτυχόντων στην προφορική συνέντευξη για τη Σχολή Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής
ΣΜΥΚ της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής: Ποιοι πέτυχαν στη συνέντευξη
ΕΟΠΑΕ
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
Μέχρι αύριο (9/6) η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στον ΕΟΠΑΕ – Οι θέσεις ανά ειδικότητα και περιοχή
ΕΟΠΑΕ: Τέλος χρόνου για προσλήψεις με διετείς συμβάσεις και μισθό έως 3.267 ευρώ
πολλαπλό βιβλίο
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
Ζητούν την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘΑ για τα νέα σχολικά εγχειρίδια
Αντιδράσεις δασκάλων για το πολλαπλό βιβλίο: Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε 257 τίτλους μέσα σε ελάχιστες ημέρες
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»
«Διαρκής αδικία» για τους εκπαιδευτικούς της διαθεσιμότητας – Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ροδόπης
Διαθεσιμότητα 2013–2015: Εκπαιδευτικοί ζητούν αποκατάσταση – «Χάθηκαν δύο χρόνια χωρίς υπαιτιότητα»