ναός Παναγίας Τουρλιανής Μύκονος
Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του ναού, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, σοκάρει από την ανευθυνότητα των υπευθύνων.

Κάθε μέρα στη χώρα μας σπάμε και ένα νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και είμαστε δύο βήματα πριν το καθολικό lockdown. Και ενώ η εξάπλωση του κορονοϊού καλπάζει, στο ναό της Παναγίας Τουρλιανής, στη Μύκονο, η λειτουργία έγινε με κανέναν από τους παρευρισκόμενους να φοράει μάσκα μέσα στην εκκλησία
Ρεσιτάλ ανευθυνότητας τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο κόκκινο, οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 108 και με 10 νέους θανάτους η φωτογραφία σοκάρει. Μεγάλοι και νέοι άνθρωποι, μέσα στο ναό, δεν φοράει κανένας μάσκα, ο ένας δίπλα στον άλλον. Εκτεθειμένοι στον ιό και υποψήφιοι μεταδότες του ιού στην κοινωνία της Μυκόνου.

Το θέμα ανέδειξε το mykonosvoice.gr ενώ πρόκειται για λειτουργία που έλαβε χώρα την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.

Η ανάρτηση στο facebook δείχνει τους πιστούς να μην φοράει ούτε ένας μάσκα και είναι απορίας άξιο πως συμβαίνει αυτό, την στιγμή που η χώρα είναι σε δύσκολη κατάσταση και καθημερινά μεγάλος αγώνα να τηρούνται τα μέτρα.

Το θέμα της πανδημίας  και τη δημόσιας  υγείας είναι κυρίαρχο αλλά μάλλον εντός του ιερού ναού ουδείς ασχολείται.

Είναι αδιανόητο αυτό που βλέπουμε, εκτός και αν η φωτογραφία  είναι αρχείου και την έβαλαν έτσι χωρίς καμία διευκρίνιση και εκθέτουν βέβαια  χειρότερα με αυτόν τον τρόπο, όποιον το σκέφτηκε, το θεσμό και τη λειτουργία του ναού. Όπως και να έχει άμεσα θα πρέπει να ελεγχθεί το περιστατικό…
Οι φωτογραφίες από την πρωινή δοξολογία που αναρτήθηκαν πριν λίγο στην επίσημη σελίδα  κάνουν το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας οργή στους πολίτες οι οποίοι σχολιάζουν πως δόθηκε ένα κάκιστο παράδειγμα σε όλους  απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

ιερά μονή Παναγιίας Τουρλιανής Μύκονος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα