lockdown
Aποκλειστικές πληροφορίες του MEGA στο σημερινό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν πως η χώρα μας οδεύει ολοταχώς σε ένα ολικό lockdown .

Οδεύουμε ολοταχώς για 2.000 κρούσματα ημερησίως ενώ στη χώρα μας ξεπερνούν τους 600 οι θάνατοι από Covid19. Συνεχίζονται να επιβεβαιώνονται τα αρνητικά σενάρια ενώ μετά το φράγμα των 1.500 κρουσμάτων, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων, με τις νέες μολύνσεις την Τετάρτη να σπάνε το φράγμα των 1.500, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να το αποφύγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κυβερνητικού συντάκτη του MEGA, Γιάννη Χρηστάκου.
Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown, με τις τελικές αποφάσεις ως προς τον τρόπο που θα εφαρμοστεί να λαμβάνονται τις προσεχείς ημέρες.

Πώς θα επιβληθεί το lockdown

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθηθούν. Δεν θα έχει σχέση με αυτό που είδαμε το Μάρτιο. Θα έχει κάποιες μικρές παραλλαγές. 

Το πρώτο στάδιο προβλέπει πως από αύριο Πέμπτη η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 «κόκκινο».

Το ρεπορτάζ θεωρεί δεδομένο πως θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Τι θα κάνει η Ευρώπη

Το αν θα οδηγηθούμε σε ένα lockdown θα σχετιστεί και με το τι θα γίνει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Η Σύνοδος Κορυφής θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη, 29/10. Ο Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με την ατζέντα της Συνόδου.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη-μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου τίθενται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).47

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αγκινάρα
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας
Η πικρή γεύση συχνά αποφεύγεται, καθώς πολλοί την θεωρούν "δύσκολη" ή λιγότερο ευχάριστη σε σχέση με το γλυκό και το αλμυρό. Ωστόσο, οι πικρές τροφές...
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας