Thumbnail
Ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα για ρατσιστική επίθεση και ξυλοδαρμό εργάτη γης στο Βαρθολομιό

Με ανακοίνωση της, η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, καταγγέλλει και καταδικάζει την ρατσιστική επίθεση και ξυλοδαρμό που δέχτηκε εργάτη γης στο Βαρθολομιό.

Η ανακοίνωση

Να σταματήσει εδώ και τώρα η απάνθρωπη μεταχείριση εργατών γης στα χωράφια της Ηλείας

Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα καταγγέλλει απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο μετανάστης εργάτης γης Μπιλάλ Ουντίν στο Βαρθολομιό Ηλείας την προηγούμενη εβδομάδα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια καταλήγοντας στο νοσοκομείο, πηγαίνοντας να ζητήσει τα δεδουλευμένα του από το αφεντικό του.

Η συγκεκριμένη πρακτική ανέσυρε τις τραυματικές μνήμες από την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες εργάτες γης το 2013 στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Από ότι φαίνεται οι πρακτικές αυτές ενάντια στους εργάτες συνεχίζονται, ενώ την ίδια στιγμή αποδεικνύεται πως ο αγώνας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων των μεταναστών συνανθρώπων μας παραμένει αδικαίωτος.

Οι ευθύνες για αυτό το περιστατικό δεν βαραίνουν μόνο τα αφεντικά του. Οι ευθύνες για τη συνολικότερη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες εργάτες γης στο κάμπο της Ηλείας βαραίνουν πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Η απάνθρωπη αντιπροσφυγική και ρατσιστική πολιτική τους οπλίζει τα χέρια των μεγαλοαφεντικών του κάμπου, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ζωές των εργαζομένων τους ανήκουν. Η παραμονή αυτών των ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, χωρίς χαρτιά και δικαιώματα είναι το διαρκές έγκλημα της αντιπροσφυγικής πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ.

Το παραπάνω περιστατικό φανερώνει ταυτόχρονα την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών για τις άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας των μεταναστών εργατών γης οι οποίες οξύνονται εν μέσω πανδημίας.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την ρατσιστική – εργοδοτική επίθεση και απαιτούμε την σύλληψη και τιμωρία όλων των ενόχων.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την αλληλεγγύη μας σε όλους τους ξένους εργάτες γης και απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων του Μπιλάλ Ουντίν και τον πλήρη και έμπρακτο σεβασμό όλων των δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους, τους φτωχομεσαίους αγρότες και τη νεολαία σε κοινή δράση ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την υπεράσπιση και κατοχύρωση ίσων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους μετανάστες που εργάζονται στην περιοχή μας και στη χώρα μας.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, καθώς πέρυσι στα Πειραματικά σχολεία έγιναν 9044 αιτήσεις για 2405 θέσεις, ενώ στα Πρότυπα 8752 αιτήσεις για...
Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία: Ξεκινούν σήμερα το μεσημέρι οι αιτήσεις εισαγωγής - Βίντεο με οδηγίες
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας