Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η οριστική απόφαση για τις αναστολές
Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τον ανασταλτικό χαρακτήρα στις εφέσεις - «Όλοι ελεύθεροι πλην του Ρουπακιά» προτείνει η εισαγγελέας Οικονόμου

Πιθανότατα σήμερα είναι η μέρα που το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του ως προς το κρίσιμο θέμα που αφορά τις αποκαλούμενες "αναστολές" στις εφέσεις των καταδικασθέντων σε καθείρξεις για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κύκλος των αγορεύσεων της υπεράσπισης μετά την πρόταση της εισαγγελέως Έδρας, που ζήτησε να παραμείνουν όλοι οι καταδικασθέντες πλην Γιώργου Ρουπακιά, ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε χθες.

Έτσι, όπως εκτιμάται, η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις ως προς το αν και ποιοι από τους συγκατηγορουμένους τού ισοβίτη πλέον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, θα οδηγηθούν μαζί του στην φυλακή.

Η σημερινή συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των αιτημάτων που έθεσε ο πρώην βουλευτής καταδικασμένος σε 13ετή κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης, σε χρόνο ωστόσο που δεν προβλέπεται καθώς έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής και των ποινών.

Αφού λυθεί το ζήτημα των αιτημάτων Κασιδιάρη ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έκδοση της απόφασης σχετικά με το ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των καταδικασθέντων.

Όπως εκτιμάται, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και η πρόεδρος θα ενημερώσει για τον χρόνο που θα απαιτηθεί. Εφόσον η απόφαση ανακοινωθεί σήμερα, μάλλον θα πρέπει να αναμένεται το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ.

Αν ωστόσο το δικαστήριο θέλει να διασκεφθεί αρκετές ώρες τότε μάλλον η απόφαση θα ανακοινωθεί την Παρασκευή το πρωί.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι απόντες καταδικασθέντες πρέπει να οδηγηθούν στην φυλακή, τότε ξεκινά η κινητοποίηση του μηχανισμού για την σύλληψη καταδικασθέντων προκειμένου να μεταχθούν στις φυλακές, με εντολή του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στον οποίο θα αποσταλούν τα διατακτικά του δικαστηρίου. Ωστόσο αντί σύλληψης οι καταδικασθέντες έχουν δυνατότητα να μεταβούν οι ίδιοι στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ώστε να μεταφερθούν απευθείας σε σωφρονιστικό κατάστημα αντί να οδηγηθούν πρώτα στην ΓΑΔΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σοβα
Κραυγή αγωνίας για τα σχολικά κτίρια: Κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Το 70% των Δημοτικών σε κτίρια άνω των 40 ετών - Συναγερμός για την ασφάλεια των μαθητών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία
Κραυγή αγωνίας για τα σχολικά κτίρια: Κίνδυνος για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Το βιβλίο Ιθάκη του Αλέξη Τσίπρα στα βιβλιοπωλεία
«Ιθάκη»: Την Τετάρτη 3/12 η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι θα μιλήσουν
Όλα τα βλέμματα στην «Ιθάκη»: Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου η παρουσίαση στο Θέατρο Παλλάς – Ποιοι θα μιλήσουν για το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα
«Ιθάκη»: Την Τετάρτη 3/12 η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι θα μιλήσουν
Τράπεζα Πειραιώς
«Κόλαση» στις συναλλαγές: Κατέρρευσε το e-banking της Πειραιώς – Κίνδυνος για χιλιάδες πρόστιμα
Σοκ στην τελευταία εργάσιμη του μήνα: «Μαύρη Παρασκευή» για την Πειραιώς – Κατέρρευσε το e-banking, χιλιάδες εγκλωβισμένοι
«Κόλαση» στις συναλλαγές: Κατέρρευσε το e-banking της Πειραιώς – Κίνδυνος για χιλιάδες πρόστιμα