Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις προτάσεις της στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, επιμένοντας για αναστολή έκτισης ποινής για τους καταδικασθέντες

Η εισαγγελέας τοποθετήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την παρέμβαση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη την Τρίτη, ότι η εισαγγελέας δεν έκανε λόγο κατά την πρόταση της επί των αναστολών στην έκτιση των ποινών στοιχεία για «λερωμένα» ποινικά μητρώα για έντεκα κατηγορούμενους και βούλευμα για παραβίαση από τον Ιωάννη Λαγό των περιοριστικών όρων.

Η εισαγγελέας υποστήριξε με νομικά επιχειρήματα ότι η θέση ήταν σωστή και εμμένει στις προτάσεις της για αναστολή έκτισης ποινής για όλους τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές.

Στη συνέχεια, χαρακτήρισε «ανήθικους» τους χαρακτηρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της, επισημαίνοντας ότι δέχεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου επιθέσεις «γιατί οι εισαγγελικές προτάσεις μου δεν είναι αρεστές».

Η εισαγγελέας είπε για τους έντεκα καταδικασθέντες ότι οι καταδίκες τους για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και λοιπά έχουν γίνει στο πλαίσιο της ένταξης τους στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που δικάζεται από το παρόν δικαστήριο. Άλλωστε πρόσθεσε όλοι έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η εισαγγελέας μίλησε για τον νέο ποινικό κώδικα που έχει καταστήσει ευνοϊκότερη την αναστολή στην έκτιση της ποινής για καταδικασθέντες, ενώ επέμεινε ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, έχουν μόνιμη κατοικία και λοιπά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα»
Η κίνηση αυτή ακολούθησε την αναβάθμιση της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα»
μαθητές σε σχολείο
Πρόταση της Ένωσης Διευθυντών για μέγιστο αριθμό 20 μαθητών ανά τμήμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2026-2027
Στόχος οι μικρότερες τάξεις σε νηπιαγωγεία και δημοτικά μέσα στην επόμενη εξαετία
Πρόταση της Ένωσης Διευθυντών για μέγιστο αριθμό 20 μαθητών ανά τμήμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2026-2027