masoutis orestiadas
Σύμφωνα με την καταγγελία, η επί 23 χρόνια εργαζόμενη στο σούπερ μάρκετ απολύθηκε έπειτα από παρέμβαση ξενοδόχου, λόγω μεταξύ τους διαφορών που δεν είχαν σχέση με την επιχείρηση

Η επί 23 χρόνια εργαζόμενη (και υποδιευθύντρια) στο super market «Μασούτης» της Ορεστιάδας κλήθηκε στο γραφείο του διευθυντή αμέσως μόλις επέστρεψε από τις θερινές διακοπές της. Εκεί, υπέστη το σοκ: απολύεται, χωρίς η ίδια να ξέρει το λόγο. Με επιστολή της απαίτησε να τον μάθει, αλλά, όπως καταγγέλλει στην «Εποχή», δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Με το σύζυγό της συνέχισε να «σκαλίζει» το θέμα, ώσπου έφτασε στα αυτιά τους η εξής πληροφορία: μία ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στην Αλεξανδρούπολη και στέλεχος της ΝΔ στην περιοχή, με την οποία ήρθαν σε αντιπαράθεση το καλοκαίρι, γιατί θεώρησαν ότι δεν τους παρείχε τις υπηρεσίες που διαφήμιζε, κινήθηκε εκδικητικά και «πέτυχε» την απόλυση της εργαζόμενης.Η αλυσίδα super market, με την οποία επικοινώνησε η «Εποχή», διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή τρίτου προσώπου και αποδίδει την

απόλυση σε «παράπονα του προσωπικού του super market». Τα παράπονα «είχαν κοινοποιηθεί στην εργαζόμενη πολύ πριν από τις διακοπές του καλοκαιριού».
Η εργαζόμενη αρνείται ότι έγιναν τέτοιες συστάσεις, προφορικά ή γραπτά.

Άμα τη επιστροφή της εργαζόμενης από την άδειά της, αναφέρει η εταιρεία, «τα παράπονα συνεχίστηκαν και η διεύθυνση αποφάσισε να την απομακρύνει, καταβάλλοντας τη νόμιμη αποζημίωση».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας Κώστας Ζάχαρης, ανέφερε (on the record) τηλεφωνικά στην «Εποχή» τα εξής: «η εργαζόμενη εξέθεσε κάπου (εννοεί εκτός δουλειάς) την επιχείρηση και για λόγους τάξης (sic) απολύθηκε. Πήγε σε κάποιον χώρο να κάνει διακοπές και επικαλέστηκε την ιδιότητά της ως διευθυντικού στελέχους του Μασούτη, δεν της άρεσε το δωμάτιο, πήρε κάποια πράγματα από τον χώρο και έφυγε χωρίς να πληρώσει».

Ουσιαστικά, δηλαδή, επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι η απόλυση οφείλεται σε λόγο άσχετο με τη συμπεριφορά της εργαζόμενης στο super market της Ορεστιάδας.

Οφείλεται, δηλαδή, στην αντιπαράθεση με την ξενοδόχο, η οποία, όπως προσθέτει επί λέξη ο κ. Ζάχαρης, «έκανε την καταγγελία».

«Πρότεινα στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου να βγάλουμε ανακοίνωση για την απόλυση, αλλά, επειδή η εργαζόμενη αρνήθηκε να με δει από κοντά και να μου πει αναλυτικά τι συνέβη, δεν προχωρήσαμε», συνεχίζει ο κ. Ζάχαρης.

Υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να «τρέξει το θέμα», «δεν έχει κανένα πάτημα» και «κινδυνεύει να μηνυθεί για συκοφαντική δυσφήμηση του Μασούτη».

«Προκαλεί απορία και στενοχώρια η διαχείριση του θέματος από το Εργατικό Κέντρο», σημειώνει από την πλευρά του ο πρώην προέδρός του, Πέτρος Χασανίδης. Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2019, επί δικής του προεδρίας, το ίδιο super market είχε ανακαλέσει απόλυση άλλης εργαζόμενης, μετά το κύμα αλληλεγγύης, την κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» (9/4/2019), τότε είχε προηγηθεί η διαμαρτυρία ενός πελάτη, ο οποίος ζήτησε από τα κεντρικά της εταιρείας την απόλυση της γυναίκας.

Σίγουρα, οι δύο απολύσεις στην Ορεστιάδα δεν συνάδουν με την εικόνα μίας επιχείρησης η οποία επαίρεται μέσω της ιστοσελίδα της ότι το 2019, για 8η συνεχή χρονιά, βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των εταιρειών με το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα».

Πηγή: Εποχή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Το κουκλοθέατρο δημιουργεί έναν σπάνιο χώρο μέσα στο σχολείο: έναν χώρο όπου το παιδί δεν καλείται να απαντήσει «σωστά», αλλά να μιλήσει αληθινά
Κουκλοθέατρο: Μια βιωματική παιδαγωγική εμπειρία που καλλιεργεί έκφραση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική συμμετοχή του παιδιού
Πανό της ΕΛΜΕ Κέρκυρας
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών
«Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν επειδή "ξεβολεύονται"» - Σκληρή ανακοίνωση μετά την αθωωτική απόφαση του Εφετείου
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: «Πυρά» κατά του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου για τα περί... «ξεβολέματος» των εκπαιδευτικών
Κατάρρευση κτηρίων στην Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτήρια - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Θρίλερ στην περιοχή Αϊβανσαράι: Πληροφορίες για έκρηξη φυσικού αερίου – Τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο, αγωνία για δύο αγνοούμενους κάτω από τα...
Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν δύο κτήρια - Αναφορές για δεκάδες τραυματίες και εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών
Η Σοφία Ζαχαράκη προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις για τον αποκλεισμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών
Ελληνόγλωσση εκπαίδευση: Έρχονται αιτήσεις αποσπασμένων εκπαιδευτικών για θέσεις Συντονιστών