Χρυσή Αυγή: Ψάχνουν απεγνωσμένα ελαφρυντικά οι πρώην βουλευτές
Το... «παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο» Ηλίας Κασιδιάρης, ο «σύννομος βίος» της Ελένης Ζαρούλια και οι απεγνωσμένες προσπάθειες για ελαφρυντικά από τους πρώην βουλευτές

Ελαφρυντικά αναζητούν απεγνωσμένα οι καταδικασθέντες για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος Ηλίας Κασιδιάρης, Ελένη Ζαρούλια και Πολύβιος Ζησιμόπουλος. 

Η διαδικασία αναγνώρισης ή μη ελαφρυντικών βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέα, Αδαμαντίας Οικονόμου, καθώς και η απόφαση της έδρας του δικαστηρίου.

Ηλίας Κασιδιάρης

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.

«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών», υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν. Ο Ηλίας Κασιδιάρης «λοιδορήθηκε και προπηλακίστηκε όσο κανένας», ανέφερε ακόμα η υπεράσπιση.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη «η απόφαση είναι προδήλως εσφαλμένη» και ασφαλώς «θα καταθέσουμε έφεση».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμος Αθηναίων σφράγισε τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής, της δημοτικής παράταξης του Ηλία Κασιδιάρη.

Ελένη Ζαρούλια

Η πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, αν θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση» υποστήριξε ο συνηγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».

Πολύβιος Ζησιμόπουλος

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από την πλευρά του αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Μιχαήλ Αρβανίτης

Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε επίσης την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστα άτομα που τήρησαν στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν.

Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Γιώργος Γερμενής

Ο Γιώργος Γερμενής, γνωστός και ως «Καιάδας», διεκδικεί επίσης το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Υπενθυμίζεται νωρίτερα ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και μέλος του τάγματος εφόδου του πυρήνα της Νίκαιας, ζήτησε το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Τέμπη: Μηνυτήρια αναφορά για την αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων κατέθεσαν συγγενείς του μηχανοδηγού
Μηνυτήρια αναφορά για αλλοίωση στοιχείων – Εξαφάνισαν 11 λεπτά συνομιλιών για να ενοχοποιήσουν τον νεκρό μηχανοδηγό
Τέμπη: Μηνυτήρια αναφορά για την αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων κατέθεσαν συγγενείς του μηχανοδηγού
Παιδικός σταθμός
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό
Η δασκάλα του παιδιού το… κούρεψε, επειδή δεν της άρεσε το μήκος και το σχήμα του μαλλιού του παιδιού
Γιαννιτσά: Δασκάλα κούρεψε 5χρονο μαθητή με το ζόρι - Θα διαταχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό