Thumbnail
Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα και μέλος του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ζητά να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της «ειλικρινούς μεταμέλειας», ενώ ισχυρίζεται ότι «δαιμονοποιήθηκε» από τα ΜΜΕ

Ειλικρινή μεταμέλεια επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Γιώργου Ρουπακιά μεταξύ άλλων ελαφρυντικών, που ζητά να του αναγνωρίσει το δικαστήριο. Η υπεράσπιση του αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ζήτησε να του αναγνωρίσει το δικαστήριο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης, αλλά και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

«Ο Γ. Ρουπακιάς, λέει, έκλεισα δυο σπίτια, ένα του Παύλου Φύσσα και ένα το δικό μου», είπε ο δικηγόρος του και συμπλήρωσε πως ο εντολέας του «επί 4,5 χρόνια βρίσκεται κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. χωρίς να έχει πολλές φορές ούτε τη δυνατότητα να μεταβεί σε γιατρό».

Ισχυρίστηκε δε, πως ο εντολέας του «δαιμονοποιήθηκε» από τα ΜΜΕ και εμφανίστηκε ως αμετανόητος όταν είπε πως πρόκειται για «μια απλή ανθρωποκτονία», εννοώντας πως δεν υπήρχε πολιτικό κίνητρο.

Ακόμη, από τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη ζητήθηκε το ελαφρυντικό της μη εύλογης διάρκειας της δίκης, ενώ πολλοί ήταν οι συνήγοροι που άφησαν ξεκάθαρες αιχμές για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας των εντολέων τους και προειδοποίησαν για προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε πριν από λίγο 20λεπτη διακοπή. Η δίκη θα συνεχιστεί μετά τη διακοπή, με τη συνέχιση των αγορεύσεων των συνηγόρων επί των ελαφρυντικών, οπότε και θα τοποθετηθούν οι εντολείς των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυτοκινητο
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία
Η γνωστική φθορά και τα προβλήματα υγείας αυξάνουν τον κίνδυνο μετά τα 70 – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους ηλικιωμένους οδηγούς
Πότε πρέπει να σταματάμε την οδήγηση; Μελέτη δείχνει την κρίσιμη ηλικία
Τεστ σάλιου βρίσκει την αιτία της παχυσαρκίας σε κάθε άτομο
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
Ένας απλός συνδυασμός φρούτου και βουτύρου ξηρών καρπών μπορεί να στηρίξει τον κορεσμό, τη μυϊκή μάζα και τον μεταβολισμό στη μέση ηλικία
Το πρωτεϊνούχο σνακ που μειώνει την πείνα και βοηθά στον έλεγχο του βάρους μετά τα 40
ξηροί καρποί
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;
Τραγανά, θρεπτικά και με ήπια γλυκιά γεύση, τα φουντούκια συνδέονται με καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος
Ποιος ξηρός καρπός ωφελεί την καρδιά και την ανδρική γονιμότητα;