drakeia
Οι κάτοικοι της κοινότητας του Πηλίου εμπόδισαν μηχανήματα της ΔΕΥΑΜΒ να εκτελέσουν εργασίες, καθώς, όπως θεωρούν, αποτελούν το «Δούρειο Ίππο» για την εγκατάσταση χλωριωτή και την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού της περιοχής τους

«Φρένο» στα μηχανήματα της ΔΕΥΑΜΒ, της εταιρείας ύδρευσης του Βόλου, έβαλαν οι κάτοικοι της Δράκειας Πηλίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των Σταγιατών και λέγοντας όχι στην υποβάθμιση του νερού της περιοχής.

Όπως αναφέρει η σελίδα στο facebook «ΑΠΟΔράσης», οι κάτοικοι της κοινότητας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της λαϊκής τους συνέλευσης, βρέθηκαν τη Δευτέρα 7/9 στο χώρο της κεντρικής δεξαμενής ύδρευσης, εμποδίζοντας το χωματουργικό μηχάνημα να ξεκινήσει εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίες αποτελούν το «Δούρειο Ίππο» για την εγκατάσταση χλωριωτή και την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού της περιοχής.

Σε δεύτερη ανάρτησή της, η σελίδα «ΑΠΟΔράσης» αναφέρει ότι η παρουσία των κατοίκων του χωριού στάθηκε εμπόδιο για την έναρξη των εργασιών. Μετά από συνεννοήσεις επιτεύχθηκε τριήμερη αναστολή, στο διάστημα της οποίας θα γίνει ενημέρωση από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και θα ληφθούν σχετικές με την τύχη του έργου αποφάσεις.

Η Δράκεια είναι ορεινή κοινότητα που ανήκει από το 2011 στον Δήμο Βόλου και η μοναδική που υδρεύεται ολοκληρωτικά με νερό κατευθείαν από την πηγή χωρίς χημική επεξεργασία.

Μετά τις Σταγιάτες, τη σκυτάλη για την προστασία του νερού παίρνει η Δράκεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα