Η κουλτούρα του βιασμού στο big brother: Kαθρέφτης και παραγωγός
Μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας, με τα σχολεία να ανοίγουν ανεπαρκώς ετοιμασμένα και την πλειονότητα του πληθυσμού να βιώνει πιέσεις σε εργασιακό επίπεδο έφτασε στα αυτιά μας και η δήλωση του τριαντάχρονου παίχτη του Big Brother.

Ο λόγος για τον Αντώνη Αλεξανδρίδη, συμμετέχοντα στο “Big Brother” του ΣΚΑΙ:

«Με τις γκόμενες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό»
«Δεν γουστάρω να μου τρίβονται γκει, χοντρές γυναίκες δεν τις θεωρώ γυναίκες, αν δεν σου κατσει γυναικα βιασε την, οι γκόμενες θελουν καβλί για να στρώσουν, χωρίς καβλί γυναικα δεν παει μπροστά» 

Αλώβητος από την κοινωνική πίεση, αδιάφορος και εγκληματικός. Το «πακέτο» του να παραδώσει συναινετικά ή μη. Νουθετεί δύο ακόμα πιτσιρίκια. Ακούν προσηλωμένα τις συμβουλές το θαλασσόλυκου. Κάτι θα ξέρει καλά. Ώρες στα γυμναστήρια. Οι φλέβες διογκωμένες και το μυαλό ατροφικό. Αν δε βρει να διοχετεύσει τις ορμές του, «που δεν τιθασσεύονται» θα κάνει και βιασμό. Τόσο απλά. Φυσικά. Κανονικοποιημένα. Κάτι που μπορεί να ακουστεί on camera σε ένα δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Κάτι που μάλλον χτίζει τον ανδρισμό του. Επιλεκτικός και βαρύς. Δε θέλει να του τρίβονται οι χοντρές και οι γκέι λέει σε κάποια άλλη φάση. Αλλά δε θέλει και το όχι. Θα βιάσει, δε θα συγκρατηθεί. Στον κόσμο του υπάρχει αυτός και κανείς άλλος. Ώρες δουλειάς πάνω στον εαυτό του. Πού να δεις τους άλλους από εκεί πάνω; Είναι κομμάτι του κρητικού του αντρισμού. Κάτι σαν τους κακοποιητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη ή σαν το κρητικό πατέρα βιαστή και δολοφόνο της επιστημόνισσας βιολόγου. Οι φλέβες ξεχειλίζουν. Προσέχει τη διατροφή του υστερικά. Προσέχει καλά τι «μπαίνει μέσα του».

Δε προσέχει τόσο τι ξεστομίζει. Αν το πακέτο δε παραδοθεί θα κάνει βιασμό. Η λέξη διαφεύγει από το στόμα εύκολα. Μια λέξη τόσο βαριά. Ο ΣΚΑΙ επένδυσε στην ανεγκεφαλιά του. Ήξερε ότι πράττει σοφά σαν τον ρίξει στην αρένα της τηλεθέασης. Θα προκαλέσει τους παίχτες και το show θα ανέβει. Η ρητορική της βίας θα κεφαλαιοποιηθεί. Και ο ίδιος θα εισπράξει. Θα κάνει συνεντεύξεις όταν βγει, θα φωτογραφηθεί και θα απολογηθεί. Παρεξήγηση. Κακιά στιγμή. Μονταζιέρα. Θα τον μακιγιάρουν και θα τον φωτογραφίσουν οι γκέι που σιχαίνεται, αλλά αυτοί θα είναι από τους άλλους. Θα έχουν λεφτά. Θα ομνύουν στην ομορφιά του ή μπορεί και όχι. Θα μισούν τον εαυτό τους για τη δουλειά τους που τους αναγκάζει να συνδιαλλαγούν με τον εν δυνάμει κακοποιητή τους, με τον υβριστή τους.

Αντώνης Αλεξανδρίδης. Πήρε την απόφαση να εκτεθεί. Να μας θυμίσει το πόσο διάχυτη είναι η κουλτούρα του βιασμού. Άραγε καθρεφτίζει αυτό που υπάρχει εκεί έξω; Όλους αυτούς τους «ναι μεν, αλλά»;

Όλους αυτούς που δικαιολογούν υπό όρους τον βιασμό κατηγορώντας το θύμα. Προφανώς. Μεγάλο κομμάτι του κοινωνικού σώματος είναι κοινωνικοποιημένο σε αυτές τις τοξικές αξίες. Την ίδια στιγμή όμως διογκώνει την κουλτούρα αυτή, την παράγει εκ νέου. Χαμογελά με τον τρόπο του.

Σαν τους αμετανόητους βιαστές της Ελένης Τοπαλούδη. Σαν τους δολοφόνους του Ζακ Κωστόπουλου. Σαν τους βασανιστές του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Είναι στην ίδια πλευρά της ιστορίας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Όλων όσοι έχουν κατανοήσει πως τα λόγια δεν είναι καθόλου ανώδυνα. Δεν είναι κουβέντες της πλάκας. Δεν είναι παιχνίδια. Υπάρχει ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων ενημερωμένων και ευαίσθητων για την έμφυλη και σεξουαλική βία.

Την επόμενη φορά, Αντώνη, που με τα μπροδερίνια σου μιλάτε για τα «πακέτα» που θα αφήσετε στις γυναίκες εκβιαστικά, σκεφτείτε να κάνετε κάτι παραγωγικότερο και συναινετικότερο μεταξύ σας. 

Θεοδόσης Γκελτής, εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ.png
Διαδραστικοί πίνακες: Καταβολή πρώτης δόσης 6,2 εκ. Vodafone για να εξοπλίσει 463 σχολεία
Συνολικά η εταιρεία ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση 12.235 διαδραστικών πινάκων σε 2.266 σχολικές μονάδες
Διαδραστικοί πίνακες: Καταβολή πρώτης δόσης 6,2 εκ. Vodafone για να εξοπλίσει 463 σχολεία