Δερμιτζάκης για ενεργά κρούσματα κορονοϊού: Είναι 10.000, τριπλάσια από όσα υπολογίζει ο Χαρδαλιάς
Στα 10.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη

Υποστήριξε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως κάποια από τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχουν αποδώσει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, επανέλαβε πως πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων επί 50, τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται στις 10.000. «Δεν είναι μακριά από αυτά που ξέρουμε. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η πολιτεία γνωρίζει 3.000 ενεργά κρούσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δερμιτζάκης, υπογραμμίζοντας πως οι δύο αριθμοί δεν είναι αρκετά μακριά.

Για το περιστατικό στην Ξάνθη, όπου ασθενής νόσησε ξανά από κοροναϊό σημείωσε πως δεν είναι απίθανο, υποστηρίζοντας πως «θα μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους: ή θα πρέπει το στέλεχος του ιού να είναι διαφορετικό ή η ανοσία που έχτισε την πρώτη φορά ο ασθενής να μην ήταν αρκετά ισχυρή». «Δεν είναι όμως πολύ συχνό το φαινόμενο. Αν παραμείνουν σπάνια περιστατικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αν γίνουν πιο συχνά θα είναι. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσία κρατάει» ξεκαθάρισε ο καθηγητής Ιατρικής.

Αναφορικά με τη μετάλλαξη του ιού από την αρχική του εμφάνιση μέχρι σήμερα, ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε ότι η μία μετάλλαξη έχει δείξει υψηλότερη μεταδοτικότητα του ιού.

Ο κ. Δερμιτζάκης σχολίασε και το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, υποστηρίζοντας πως δεν θα οδηγήσουν σε αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έξαρση κρουσμάτων λόγω των σχολείων» σημείωσε, τονίζοντας πως η τήρηση των αποστάσεων είναι σημαντική για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό