Πορεία ενάντια στο νόμο ποινικοποίησης διαδηλώσεων και στην καταστολή
Χθες, Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε μαζική πορεία φοιτητικών συλλόγων, στο κέντρο της Πάτρας, ενάντια στο νομοσχέδιο ποινικοποίησης των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε και στην βίαιη καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα στο καλοκαίρι επέλεξε να περάσει από τη Βουλή τον αντιδραστικό χουντονόμο του περιορισμού των διαδηλώσεων. Με τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας την ημέρα ψήφισης αναδείχθηκε με το καλύτερο τρόπο η απονομιμοποίηση του νόμου σε λαό και νεολαία. Ο νόμος προβλέπει την άδεια της αστυνομίας για την κάθε συνάθροιση, μετατρέποντας έτσι σε ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα διαδηλώσεις που δεν χωράνε στο καλούπι των κρατικών ρυθμίσεων. Παράλληλα, αυξάνονται οι εξουσίες της αστυνομίας, η οποία θα μπορεί ελεύθερα να διαλύει με βίαιο τρόπο τις διαδηλώσεις αν εκείνες δεν έχουν άδεια. Ενώ θεσπίζεται οργανωτής της συνάθροισης με νομική ευθύνη για κάθε φθορά  ή οικονομική ζημιά που μπορεί να υπάρξει.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία είναι ορατές και ο λογαριασμός υγειονομικής και οικονομικής κρίσης έχει ήδη ξεκινήσει να μετακυλίεται στις πλάτες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά, ότι αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις, με κάποια πρώτα σημάδια να εκδηλώνονται ήδη, απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται. Γι αυτό και φροντίζει να θωρακιστεί δαπανώντας τεράστια κονδύλια για τη χρηματοδότηση της ελληνικής αστυνομίας και επιχειρώντας να θέσει εμπόδια στην ελευθερία της διαδήλωσης. Άλλωστε το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών αποτέλεσε στόχο όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων, με νωπές ακόμα τις μνήμες της περιστολής του δικαιώματος στην απεργία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Φαινόμενα βίαιης καταστολής του τελευταίου διαστήματος:

received_283656952884850.jpeg

Η πρώτη απάντηση ήδη δόθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα από τον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία, που κατέκλυσαν τους δρόμους των πόλεων και αγωνίστηκαν για το δικαίωμα στο δρόμο, με την διαδήλωση στην Αθήνα να διαλύεται με πρωτοφανή βία από τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη με αποτέλεσμα να συλληφθούν και να κρατηθούν στο κρατητήριο 9 διαδηλωτές μεταξύ αυτών και μαθητές. Ταυτόχρονα χθές 14 Ιουλίου πληροφορούμαστε για τον 27χρονο αγωνιστή Βασίλη Μάγγο και τον θάνατο του, ένα μήνα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τις αστυνομικές δυνάμεις που τον είχε αφήσει με σπασμένα πλευρά και κακώσεις σε όργανα, σε διαδήλωση που συμμετείχε στο Βόλο ενάντια στην καύση απορριμάτων. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βιάστηκε να προδικάσει τα αποτελέσματα της νεκροψίας λέγοντας πως καμία σχέση δεν είχε o θάνατος του Βασίλη με την επίθεση που δέχτηκε κατηγορώντας ως αθλιότητες και ασύστολα ψέματα τις όποιες αναφορές σε αυτό. Ταυτόχρονα η νεκροψία με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τη συγκατάθεση της οικογένειας του, μεταφέρθηκε από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη. Όπως δηλώνει και ο πατέρας του “του σπάσανε τα πλευρά και τώρα τον τιμωρούν και μεταθάνατον”. Ο θάνατος του Βασίλη, η ακραία καταστολή και οι συλλήψεις της Πέμπτης 9/7 είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα της αστυνομικής βίας, της καταστολής μέσω των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών που πάντα βρίσκονταν απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τα συμφέροντά του.

Τιμάμε τη μνήμη του Βασίλη με τους αγώνες μας!

Απόσυρση όλων των κατηγοριών από τους συλληφθέντες!

Λαός και νεολαία θα ρίξουν το χουντονόμο τους και θα επιβάλλουν τις δημοκρατικές ελευθερίες, στο δρόμο μαζικά και ανυποχώρητα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΑΡΔΑΜΟ
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση κάποιου, ο οποίος , όταν αναφέρεται στην θεραπεία ενός ασθενούς από μία πάθηση λέει τη φράση «αυτός καρδάμωσε» - Ενα...
Ένα πολύ σημαντικό λαχανικό που πρέπει να τρως για να ζήσεις ως τα βαθιά γεράματα
naksos.jpg
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
«Τα λευκά μάρμαρα, οι αρχαίοι ναοί και οι γιγαντιαίοι Κούροι είναι "μάρτυρες" της πλούσιας μακραίωνης ιστορίας του μυθικού νησιού»
Νάξος και μικρές Κυκλάδες φιγουράρουν σε διεθνή μέσα - Στις πρώτες θέσεις για αξέχαστες διακοπές
33-your-childs-teacher-happy-kids-classroom.jpg
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο
Η Ελλάδα βρίσκεται φέτος στην 64η θέση, καθώς υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με το 2023 που είχε βρεθεί στην 58η θέση της λίστας
Το μυστικό των ανθρώπων που είναι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο