Κινητοποίηση αύριο 16 Ιουλίου στα Προπύλαια ενάντια στην αστυνομική καταστολή
ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων- Ζεφυρίου- Φυλής: Καλούμε στην νέα κινητοποίηση την Πέμπτη, 16/7, παράλληλα καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και τις αυθαίρετες συλλήψεις διαδηλωτών την προηγούμενη Πέμπτη, 9/7

 

Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση του χουντικής έμπνευσης νόμου περιστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η αστυνομία εξαπέλυε όργιο κατασταλτικής βίας με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης με κάθε κόστος.

ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση την Πέμπτη, 16/7, στις 7μμ στα Προπύλαια ενάντια στην κατάργηση δικαιωμάτων και αλληλεγγύη στους διωκόμενους

Καλούμε στην νέα κινητοποίηση την Πέμπτη, 16/7, παράλληλα καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή και τις αυθαίρετες συλλήψεις διαδηλωτών την προηγούμενη Πέμπτη, 9/7. Την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν μπροστά στη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση του χουντικής έμπνευσης νόμου περιστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, η αστυνομία εξαπέλυε όργιο κατασταλτικής βίας με σκοπό τη διάλυση της συγκέντρωσης με κάθε κόστος.

Κάνοντας μαζική χρήση δακρυγόνων, διμοιρίες επιτέθηκαν στα μπλοκ εργατικών σωματείων, κοινωνικών, ταξικών και πολιτικών συλλογικοτήτων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να καταφύγει στους γύρω δρόμους. Ένα κομμάτι της διαδήλωσης, αποχωρώντας προς την οδό Πανεπιστημίου υπό την πίεση των χημικών που εκτόξευαν τα ΜΑΤ, κυνηγήθηκε και χτυπήθηκε στα κάθετα στενά. Στα Προπύλαια και στη Ρήγα Φεραίου, τα μπλοκ των διαδηλωτών και κόσμος, που μεμονωμένα αποχωρούσε,  δέχτηκαν την απρόκλητη εφόρμηση μηχανοκίνητων ομάδων της αστυνομίας, που έπεφταν πάνω στο πλήθος, ξυλοκοπούσαν και συνελάμβαναν στο σωρό όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί τραυματισμοί ηλικιωμένων και νέων, γυναικών και ανδρών που βρέθηκαν με ανοιγμένα κεφάλια από τα κλομπ την αστυνομίας και η τυχαία σύλληψη 9 διαδηλωτών μέσα στο πλήθος. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες δεκάδων παρόντων στο σημείο, η αστυνομία όχι μόνο συνέλαβε αυθαίρετα τους ανθρώπους αυτούς την ώρα που αποχωρούσαν, αλλά επιχείρησε να τους φορτώσει αντικείμενα που συνέλεξε σε διαφορετικά σημεία, με σκοπό την κατασκευή κατηγοριών σε βάρος τους.

Το ανυπόστατο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι προϊόν της επιδίωξης των κατασταλτικών μηχανισμών να νομιμοποιήσουν τη δολοφονική βία που άσκησαν στη διαδήλωση, καθώς και της πρόθεσης της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους που βρέθηκαν στους δρόμους, αντιδρώντας στην καταστρατήγηση του θεμελιώδους δημοκρατικού δικαιώματος στη συνάθροιση και τη διαδήλωση.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία που κακοποιεί βαριά νέους, όπως τον Βασίλη Μάγγο στον Βόλο, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή και οι κατασκευασμένες κατηγορίες δεν θα σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα μας. Αγώνας διαρκής και δίκαιος των εργαζόμενων, των άνεργων, της νεολαίας, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στη διαρκή υποτίμηση και λεηλασία της ζωής μας.

Η κρατική τρομοκρατία επιστρατεύεται εν μέσω της συνεχιζόμενης και διαρκώς οξυνόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για να φιμώσει κάθε φωνή διαμαρτυρίας, αλλά είναι η ίδια καταδικασμένη να συντριβεί στους δρόμους από τον ίδιο τον λαό.

Ο αγώνας συνεχίζεται και εντείνεται για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλου των κατοίκων αυτού του τόπου χωρίς καμιά εξαίρεση!

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα