Νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους στην Περιφέρεια Ηπείρου
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 500 ανέργους 18-30 ετών στην Περιφέρεια Ηπείρου με 100% επιδότηση

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Πρόγραμμα προεργασίας για 500 άνεργους νέους, ηλικίας 18-30 σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε επιχειρήσεις, φορείς, Οργανισμούς του δημοσίου τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Ηπείρου», στο πλαίσιο των νέων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού για την επιδότηση της εργασίας.

Το πρόγραμμα διάρκειας 7 μηνών στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων και της διαρροής εργατικού δυναμικού. Μέσω της απόκτησης πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, 500 νέοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ που εδρεύουν σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Ηπείρου, ηλικίας από 18 έως και 30 ετών, απόφοιτοι οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 3.200.000 €.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση 550€ καθαρά, καθώς και πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας. Οι  εργοδότες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Εργοδότες με Προσωπικό έως

Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων

3 άτομα

1

4-9 άτομα

2

10-19 άτομα

3

20-30 άτομα

5

31-50 άτομα

8

άνω των 50 ατόμων

20% του απασχολούμενου προσωπικού, έως 20

 

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη εργοδότη στο πρόγραμμα, είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού του λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι εργοδότες που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr

 

Ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η έλλειψη ουσιαστικής επαγγελματικής εμπειρίας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν οι άνεργοι στην προσπάθειά τους να ενταχτούν στην αγορά εργασίας. Μέσω αυτού του νέου προγράμματος επιδότησης της εργασίας, ο ΟΑΕΔ στηρίζει έμπρακτα 500 νέους ανέργους της Περιφέρειας Ηπείρου, δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμη προϋπηρεσία σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και καλύπτοντας πλήρως τον μισθό τους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης είναι απαραίτητες για την ανάσχεση της ανεργίας και την καταπολέμηση της διαρροής εργατικού δυναμικού και ο ΟΑΕΔ έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας για την αποτελεσματική στήριξη του εργατικού δυναμικού».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας
ΣΥΝΕΚ Κέρκυρας: «Μένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η αξιολόγηση πρέπει να καταργηθεί με αγώνα πανεκπαιδευτικό , συγκροτημένο μέσα από την ΟΛΜΕ και...
Αξιολόγηση: Απάντηση ΣΥΝΕΚ στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Κέρκυρας