Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/3217589004974032 at this time, please check again later.
Κίνηση στους δρόμους
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας απροσπέλαστο το κέντρο της πόλης

Με τεράστιες ουρές και... μπόλικα νεύρα για οδηγούς και επιβάτες των ΜΜΜ ξεκίνησε η εβδομάδα, λόγω των έργων για την ανάπλαση του κέντρο της Αθήνας.

Η κίνηση έχει διακοπή πλήρως σε τρεις λωρίδες της Πανεπιστημίου, ενώ έχει προηγηθεί και η πεζοδρόμο της Βασ. Όλγας.

Προβλήματα επίσης παρατηρούνται στην Βασ. Αμαλίας και στη Μεσογείων, στην Καλλιρόης, στη Συγγρού καθώς και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού, καθώς η κυκλοφοριακή «ασφυξία» στο κέντρο επεκτείνει τα προβλήματα και σε άλλες οδικές αρτηρίες.

Κατά μήκος της Πανεπιστημίου η κίνηση ρυθμίζεται από την τροχαία, ενώ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν επιτρέπεται ούτε η προσέγγιση των στάσεων, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ακόμα περισσότερο η κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Μεγάλου Περίπατου της Αθήνας, θα τοποθετηθεί ποδηλατόδρομος επί της Πανεπιστημίου, ενώ θα διαμορφωθεί παράλληλα ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ο πεζόδρομος θα πλαισιωθεί από παγκάκια και φυτά, ενώ μια λωρίδα θα διατεθεί αποκλειστικά για την κίνηση μέσων μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, με σχετική ανάρτησή του στο facebook στην Κυριακή, σημείωσε ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη και θα χρειαστεί υπομονή, ωστόσο θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα: "Εδώ και περίπου 35 χρόνια συζητάμε τις αλλαγές στην Πανεπιστημίου. Μας πήρε μια γενιά για να το δοκιμάσουμε, αλλά ήρθε η ώρα να το κάνουμε. Από σήμερα το πρωί (σσ Κυριακή) τρεις από τις έξι λωρίδες αποδίδονται στους πεζούς και τους ποδηλάτες σε 7.000τμ ελεύθερου δημόσιου χώρου, που θα ομορφύνουν με παγκάκια και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες με πράσινο. Δημιουργείται για πρώτη φορά στην Αθήνα μία ασφαλής, υπέροχη ποδηλατική διαδρομή που ενώνει το Σύνταγμα με την Ομόνοια. Και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινούνται ανεμπόδιστα και γρήγορα. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, αλλά ποιος θα μπορούσε σήμερα να φανταστεί αλλιώς την Δ. Αρεοπαγίτου, την Απ. Παύλου ή την Ερμού; Ίσως χρειαστεί λίγη υπομονή στην αρχή, για να φτάσουμε σε μία Αθήνα που δεν θα αποκλείει κανέναν. Ανοιχτή για όλους".

https://www.facebook.com/KostasBakoyannispage/posts/3217589004974032

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα