tainiothiki
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού

Από την Πέμπτη 4 Ιουνίου, ανοίγει και πάλι η ταράτσα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το θερινό σινεμά Λαΐς και με ταινία έναρξης τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς». Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μια επιλογή ταινιών από τη Διανομή αλλά και από το αρχείο της Ταινιοθήκης. Ενδεικτικά, στις 11/6 θα προβληθεί η «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ ενώ την εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου θα προβληθεί «Η Παρθένος του Αυγούστου» του Χονάς Τρουέμπα σε αποκλειστική προβολή της Ταινιοθήκης.

Ακόμα, προβολές από το πρόγραμμα Art and Docs σε συνεργασία με το Exile Room που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ και συνεργασίες με κινηματογραφικούς φορείς όπως είναι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου και η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών.

Σε αφιέρωμα που διοργανώνει η εφημερίδα LIFO, θα προβληθούν στο θερινό σινεμά «Λαϊς» ελληνικά ντοκιμαντέρ όπως το «Όπου υπάρχουν άνθρωποι» του Νίκου Μεγγρέλη ο οποίος γύρισε την ταινία του σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, και επιλογές ελληνικών μικρού μήκους ταινιών στο πλαίσιο της δημοφιλούς ενότητας «Τόπο στους μικρομηκάδες!».

Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Λαΐς» επαναλειτουργεί με ασφάλεια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα με τις προβολές στην «Λαΐδα», στο θερινό πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου εντάσσεται και η συμμετοχή Ταινιοθήκης της Ελλάδος στις δράσεις «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του υπουργείου Πολιτισμού με την προβολή των «Απάχηδων των Αθηνών» (1930) των αδελφών Γαζιάδη σε δύο τοπία των γυρισμάτων της ταινίας, το Πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου (12/9) και στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (15/9), με τη συνοδεία της ορχήστρας της ΕΛΣ.

«Οι Απάχηδες των Αθηνών» είχαν προβληθεί με τεράστια επιτυχία σε παγκόσμια πρώτη με αποκατεστημένη κόπια τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπιφτέκια
Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας (Εικόνα)
Ο ΕΦΕΤ διατάσσει την άμεση ανάκληση για γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου και προειδοποιεί τους καταναλωτές
Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε γνωστό μπιφτέκι κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας (Εικόνα)
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: Στο Θησείο παρουσιάζεται το νέο πολιτικό κόμμα με «άρωμα» Κραουνάκη
Μουσική υπογραφή Κραουνάκη, ιδρυτική διακήρυξη και ψηφιακή πλατφόρμα συμμετοχής στο επίκεντρο της εκδήλωσης – «Εκπλήξεις» προαναγγέλλουν συνεργάτες...
Αλέξης Τσίπρας: Στο Θησείο παρουσιάζεται το νέο πολιτικό κόμμα με «άρωμα» Κραουνάκη
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ.Βενιζέλος"
Σοφία Ζαχαράκη: Επιχορήγηση 250.000 ευρώ στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Με απόφαση της Σοφίας Ζαχαράκη ενισχύονται οι λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες του ιστορικού Οργανισμού στα Χανιά
Σοφία Ζαχαράκη: Επιχορήγηση 250.000 ευρώ στο Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος»