ελληνικές παραλίες
Γράφημα με τις περιφέρειες, τους νομούς και τους δήμους της Ελλάδας με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες

Δεύτερη «δύναμη» παγκοσμίως σε Γαλάζιες Σημαίες αναδείχθηκε η Ελλάδα, καθώς 497 ελληνικές ακτές, δεκατέσσερις μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το Διεθνές Βραβείο Ποιότητας.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών.
Στις πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, σε σύνολο βραβεύσεων, έρχονται και φέτος η Κρήτη και η Χαλκιδική.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλον τον κόσμο.

ελληνικές παραλίες

Όπως υπογραμμίζει η ΕΕΠΦ, «διανύοντας την τέταρτη δεκαετία του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής την προστασία της Δημόσιας Υγείας».
Οι Γαλάζιες Σημαίες απονέμονται από το 1987, αρχικά σε ακτές και μαρίνες, και από το 2017 και σε τουριστικά σκάφη που βραβεύονται για την αειφορική λειτουργία τους. Ιδρυτής και διεθνής συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους.
Στη χώρα μας, το Πρόγραμμα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) και υποστηρίζεται ενεργά από το υπουργείο Περιβάλλοντος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το γράφημα αποτυπώνει τις περιφέρειες, τους νομούς και τους δήμους της Ελλάδας με τις περισσότερες γαλάζιες σημαίες / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σοδα
Μαγειρική σόδα και οξυζενέ: Ένα απλό δίδυμο με εντυπωσιακή δράση στον καθαρισμό
Παρότι δεν διαθέτουν εντυπωσιακή συσκευασία ή έντονα αρώματα, ο συνδυασμός τους αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικός απέναντι σε λεκέδες, μούχλα...
Μαγειρική σόδα και οξυζενέ: Ένα απλό δίδυμο με εντυπωσιακή δράση στον καθαρισμό
τεχνητή
Πώς η φαντασία, τα Μαθηματικά και η τεχνητή νοημοσύνη συναντιούνται στο άγνωστο
Από τη λογοτεχνική φαντασία στις ριζικές επιστημονικές τομές και την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης
Πώς η φαντασία, τα Μαθηματικά και η τεχνητή νοημοσύνη συναντιούνται στο άγνωστο
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Από το ΕΠΑΛ στην κορυφή: Μαθητές που έσπασαν κάθε ρεκόρ στις πανελλαδικές
Ιστορίες αριστείας και επιμονής από μαθητές διαφορετικών διαδρομών που απέδειξαν ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις μπορούν να γίνουν εφαλτήριο ζωής
Από το ΕΠΑΛ στην κορυφή: Μαθητές που έσπασαν κάθε ρεκόρ στις πανελλαδικές