Πανεπιστημιακοί καθηγητές δηλώνουν σίγουροι ότι «θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα»
Πανεπιστημιακοί καθηγητές υποστηρίζουν ότι τα εισαγόμενα κρούσματα είναι βέβαια και υποστηρίζουν ότι Νοέμβριο ή Δεκέμβριο θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού

«Σίγουρα θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα. Όμως το ερώτημα είναι τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έρθει κανείς; Αν κλείσουμε τον τουρισμό θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα δημόσιας Υγείας. Υπάρχει αβεβαιότητα αλλά το καλοκαίρι θα έχουμε μειωμένη μεταδοτικότητα φθάνει να τηρούμε τα μέτρα. Τον χειμώνα, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο, θα έχουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού. Υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν τα μέτρα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Ν. Σύψας είπε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν σε περιβάλλον επιδημίας είτε τώρα είτε τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνω τους φόβους αλλά είναι ιδανική εποχή τώρα να ανοίξουν τα σχολεία ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι προετοιμασμένα τα παιδιά να τηρούν τους κανόνες. Το φυσικό περιβάλλον των παιδιών είναι το σχολείο».

Τέλος, σε σχέση με όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας την Τρίτη ότι αν δεν είχαν παρθεί εγκαίρως τα μέτρα θα είχαμε 13.685 νεκρούς ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε:

«Τα σενάρια που είχαμε ήταν πολύ χειρότερα. Ξεκινήσαμε από πολύ κακές προοπτικές και τα καταφέραμε πολύ καλά. Η απάντηση σε όλους είναι οι αριθμοί».

«Οι εισηγήσεις προς την Πολιτεία έπρεπε να είναι πολύ οδυνηρές» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Mικροβιλογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι κανείς δεν ξέρει εάν θα έρθει νωρίτερα και πότε το δεύτερο κύμα της πανδημίας λόγω κορωνοϊού. 

«Με ανησυχούν αυτά τα κρούσματα που εμφανίζονται στις δομές, έχουμε τον τουρισμό που πρέπει να έρθει, δεν μπορούμε να μείνουμε έτσι, πρέπει να ξεκινήσει η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.. είναι το επόμενο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε», επισήμανε.

Ο καθηγητής σχολιάζοντας το γεγονός ότι σε γερμανική εκκλησία νόσησαν 110 άτομα, υποστήριξε ότι κρίσιμο θέμα είναι να αποφεύγουμε τον συνωστισμό και να πλένουμε όσο μπορούμε να χέρια μας και τις επιφάνειες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;