ΙΚΥ: Προκήρυξη 310 υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα

Κοινωνία 0

ΕΟΦ: «Πράσινο φως» για τη ρεμδεσιβίρη τις επόμενες ημέρες

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες η αρχική έγκριση για τη ρεμδεσιβίρη για τη θεραπεία της ασθένειας COVID-19

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) Γκουίντο Ράσι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η αρχική έγκριση για τη ρεμδεσιβίρη της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Gilead για τη θεραπεία της COVID-19 μπορεί να δοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο EMA έχει ήδη συστήσει να χορηγείται το εν λόγω φάρμακο σε ασθενείς, ακόμη και πριν αυτό λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.

«Ίσως μια υπό όρους έγκριση για την κυκλοφορία στην αγορά μπορεί να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Ράσι, σε ακρόαση στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτός από τη ρεμδεσιβίρη, ο Ράσι δήλωσε άλλες θεραπείες για την COVID-19 που ίσως να είναι γρήγορα διαθέσιμες είναι αυτές που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα, που μπορούν να «εξουδετερώσουν» τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία