Τραγωδία στη Λάρισα: Δεκατετράχρονος μαθητής βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του!

Κοινωνία 0

Μέτρα στήριξης ζητούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή της ΠΟΕΕΤ στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Τουρισμού και τον υφυπουργό Τουρισμό

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση, Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τον υφυπουργό Τουρισμό Μάνο Κόνσολα, έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία διατυπώνει τα αιτήματα του κλάδου.

Συγκεκριμένα, με την επιστολή, η ΠΟΕΕΤ εκφράζει τα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου και ζητάει να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματα είναι τα εξής:

- Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας, μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου.

- Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι εφέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.

- Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μίας ημέρας είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.

- Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι' αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας το χειμώνα του 2020 από 100 σε 50, αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για δύο μήνες.

- Να καλυφθούν οι μισθοί στο επίπεδο της κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ισχύει, μέχρι 31/08/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική.

- Κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

- Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον επισιτισμό.

Στην ανακοίνωση, η ΠΟΕΕΤ επαναφέρει το αίτημα για συνάντηση-τηλεδιάσκεψη, «ώστε να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων στα κέντρα λήψεως των αποφάσεων».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ποια αυτοκίνητα οδηγούνται υποχρεωτικά σε απόσυρση έως το 2028;

Νέο χριστουγεννιάτικο επίδομα για τους δημόσιους υπαλλήλους

Υπουργείο Παιδείας: 6.500 προσλήψεις αναπληρωτών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία