Δημόσιο: Αλλάζουν τα ωράρια των υπαλλήλων - Πώς θα γίνει η επιστροφή στο γραφείο
Πώς θα γίνει η επιστροφή στο γραφείο στον δημόσιο τομέα

Το μέτρο της κλιμακωτής προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στους χώρους εργασίας τους, στο διάστημα από τις 8 έως τις 10 το πρωί, εξετάζει η κυβέρνηση για την "επόμενη μέρα" της άρσης των περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί από τις 15 Μαρτίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Αντιστοίχως, κλιμακωτή θα είναι και η αποχώρηση των εργαζομένων από τη εργασία τους, όπως αναφέρει η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Βασικός στόχος της αλλαγής των ωραρίων είναι η καθιέρωση τριών "κυμάτων" προσέλευσης στις δημόσιες υπηρεσίες, δηλαδή στις 8, στις 9 και στις 10 π.μ προκειμένου να αποφεύγεται κατά το δυνατό, ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας (μετρό-ηλεκτρικός, αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) κατά τις πρωινές ώρες αιχμής (7.30 έως τις 8.30) των μετακινήσεων των εργαζομένων. Επίσης με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα υπάρξει ανάλογη αποσυμφόρηση και κατά την αποχώρηση των υπαλλήλων από τη δουλειά τους.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα “TΑ ΝΕΑ”, ότι θα επιδιωχθεί το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως στους τομείς που έχουν σταθερό ωράριο λειτουργίας (τράπεζες, γραφεία, υπηρεσίες κλπ) παρόμοιο με αυτό του Δημοσίου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές” ακόμα και να επαναλειτουργήσει το σύνολο του στόλου των αστικών λεωφορείων –τρόλεϊ και οι συρμοί του μέτρου –ηλεκτρικού να διέρχονται από τους σταθμούς ανά 4 λεπτά, δεν θα είναι εφικτό να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρωί και απόγευμα”.

Όμως με τη καθιέρωση των τριών "κυμάτων" προσέλευσης /αποχώρησης στους χώρους εργασίας, οι μετακινήσεις θα μοιραστούν αντίστοιχα (από περίπου 30%) στις 3 ώρες προσέλευσης (8, 9 και 10 π.μ).

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας
Η ιστορία του Ταλχά, που ξέφυγε από τις εχθροπραξίες στην πατρίδα του, έπεσε θύμα εκμετάλλευσης και ξυλοδαρμού από διακινητές και έφτασε στη χώρα μας...
Έλληνες μαθητές συνομιλούν με έναν πρόσφυγα - Οι δυσκολίες και το μήνυμα ελπίδας