Thumbnail
Να καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στο χώρο του θεάματος-ακροάματος

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο, για να εισηγηθεί την αλλαγή των προϋποθέσεων ώστε να ενταχθούν στην αποζημίωση των 800 ευρώ οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο του θεάματος-ακροάματος», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων, ο οποίος ζητά επίσης από το υπουργείο: «Να εκπονήσει άμεσα ένα πρόγραμμα αποζημιώσεων με τις διευκολύνσεις από το ΕΠΑΝΕΚ (σ.σ. Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία) για να μπορέσουν να αποζημιωθούν οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στο χώρο θεάματος ακροάματος. Να άρει την απαράδεκτη αναστολή συμβάσεων στους εποπτευόμενους φορείς (λ.χ. Μέγαρο Μουσικής κ.α.) δίνοντάς τους την αναγκαία χρηματοδότηση για να διατηρήσουν όλο το προσωπικό τους».

Ο Σύλλογος «ενώνει τη φωνή του με τα σωματεία των εργαζόμενων του σύγχρονου πολιτισμού», όπως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού, που πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 14/4 παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας, μαζί με άλλα σωματεία εργαζομένων.

«Χιλιάδες άνθρωποι στο χώρο του σύγχρονου πολιτισμού καλούνται να ζήσουν χωρίς το επίδομα των 800 ευρώ», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος, σημειώνοντας ότι τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ για τον σύγχρονο πολιτισμό «αφορούν τη χρηματοδότηση νομικών προσώπων, ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών και την επιδότηση σε νέα καλλιτεχνικά δημιουργήματα, που δεν μπορούν καν να παραχθούν εν μέσω πανδημίας, κι επιπλέον το κονδύλι που εξαγγέλθηκε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που έχουν προκύψει στο χώρο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!