Υπουργείο Παιδείας: Νέο σχέδιο για τη στέγαση εκπαιδευτικών σε νησιά και ορεινές περιοχές

Κοινωνία 0

Πρόεδρος ΕΟΦ: «Μέχρι τέλος του καλοκαιριού θα έχει βγει το εμβόλιο»

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το εμβόλιο για τον κορονοϊό θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου για την πρόληψη από τον κορονοϊό: «Το βασικότερο και το πιο απλό είναι η πρόληψη. Πέρα από αυτό όμως υπάρχουν κατηγορίες φαρμάκων που δοκιμάζονται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Δημήτρης Φιλίππου δήλωσε στον Alpha ότι «είναι τα αντιικά φάρμακα και είναι και εκείνα που αναστέλλουν τις κακές επιδράσεις του ιού στον οργανισμό. Πολλοί θάνατοί οφείλονται όχι στην επίδραση του ιού, αλλά στη βλάβη που κάνει στον οργανισμό».

Αναφερόμενος στο φάρμακο που δίνεται ενδοφλέβια, τόνισε: «Ήμασταν από τις πρώτες χώρες που είχαμε άμεση διάθεση του φαρμάκου αυτού. Είναι μια θεραπεία για τον Έμπολα και φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα και τον Covid-19. Είναι σε κλινική μελέτη και χρησιμοποιείται σε βαρέως πάσχοντες και διασωληνωμένους. Τα αποτελέσματα είναι ότι 2 στους 3 που τους χορηγείται ανταποκρίνονται θετικά».

Τέλος, επισήμανε ότι σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία