Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/p.g.papanikolaou/posts/10158753460605769 at this time, please check again later.
maska koronoios
«Κύριοι "κύκλοι του υπουργείου" εσείς διασπείρετε fake news», ανταπαντά ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

Fake news χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τις καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου «Σωτηρία» αναφορικά με την ακαταλληλότητα των μασκών που παραδόθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για το ζήτημα, η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας) έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, ζητώντας την άμεση απόσυρση και αντικατάσταση των μασκών που έχουν διανεμηθεί στο τμήμα Παθολογικής – Λοιμώξεων Α’ του νοσοκομείου, οι οποίες όπως καταγγέλλουν οι γιατροί δεν έχουν πιστοποίηση για ιατρική χρήση και δεν είναι υψηλής προστασίας αλλά είναι για την ατμοσφαιρική μόλυνση.

Όμως ο κ. Κοντοζαμάνης υποστηρίζει, σύμφωνα με όσα δήλωσε κατά την ημερήσια ενημέρωση Τύπου, ότι η καταγγελία είναι ψέμα και μια απλή αναζήτηση του αριθμού αυτού που φαίνεται στη φωτογραφία ήταν ικανή για να δείξει πως δεν ισχύουν τα όσα καταγγέλλονται, καθώς ο αριθμός αυτός δεν αναφέρεται στον κωδικό του προϊόντος.

«Ο αριθμός που είναι κυκλωμένος στα δημοσιεύματα δεν αντιστοιχεί στον κωδικό της μάσκας», επεσήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Απαντώντας, ο γιατρός Παναγιώτης Πανανικολάου, γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα social media:

«Αλλη μια..οι γιατροί της πτέρυγας #COVID19 του νοσοκομείου «Σωτηρία» (όχι … εγώ) αυτό ακριβώς λένε από το πρωί : πως ενώ ο κωδικός στην εξωτερική πλευρά του κουτιού παραπέμπει στις ΣΩΣΤΕΣ μάσκες (τύπου Ν95 – ffp2), αντίθετα ο κωδικός στο σελοφάν κάθε μάσκας ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ παραπέμπει σε ΑΛΛΕΣ μάσκες μη ιατρικής χρήσης. Το διευκρίνησα αναλυτικά στην προηγούμενη ανάρτηση. Άρα λοιπόν κύριοι «κύκλοι του υπουργείου» ΕΣΕΙΣ διασπείρετε fake news απαντώντας με … υφάκι αυτό που ήδη ξέραμε, δλδ πως στην εξωτερική πλευρά του κουτιού οι κωδικοί είναι οι σωστοί. Άρα : το υπουργείο (όχι κάποιοι … «κύκλοι») να απαντήσουν επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως στους γιατρούς του «Σωτηρία», στην ΕΙΝΑΠ και στην ΟΕΝΓΕ ακριβώς όπως επίσημα, εγγράφως και ενυπογράφως απευθύνθηκαν προς το υπουργείο οι γιατροί του «Σωτηρία», η ΕΙΝΑΠ και η ΟΕΝΓΕ. Και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κολπάκια».

https://www.facebook.com/p.g.papanikolaou/posts/10158753460605769

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας