Δήμος Καστοριάς σε Χαρδαλιά: Πάρε πίσω την απόφαση για καραντίνα στη Μεσοποταμία
Να τεθεί σε καραντίνα μόνο ο οικισμός Μεσοποταμίας και όχι η Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας ζητά με επείγουσα επιστολή του ο δήμαρχος Καστοριάς

Ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να αλλάξει την απόφασή του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο Καστοριάς από το πρωί της Τετάρτης(1/4) παρουσία όλων των δημάρχων της περιοχής, βουλευτών του νομού και του Περιφερειάρχη προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει αλλά και να ληφθούν αποφάσεις για τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού στην περιοχή από δω και στο εξής.

Από το απόγευμα της Τρίτης (31/3) επικρατεί αναστάτωση στην Καστοριά μετά την ανακοίνωση Χαρδαλιά η οποία βάζει σε καραντίνα την Δημοτική Ενότητα Μεσοποταμίας. Όπως αναφέρει ο κ. Κορεντσίδης στην επιστολή του, η ενεργοποίηση της καραντίνας και στα 5 χωριά της Μεσοποταμίας δημιουργεί μια νέα κατάσταση από αυτή που αρχικά είχε συζητηθεί, εγγράφως, και είχε συμφωνηθεί από πλευράς του Δήμου Καστοριάς με την Πολιτική Προστασία.

Η Μεσοποταμία αριθμεί περίπου 2.500 με 3.000 κατοίκους, ενώ τα χωριά που προστίθενται στην απόφαση δημιουργούν νέα δεδομένα καθώς αριθμούν περίπου 3.000 κατοίκους επιπλέον οι οποίοι θα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Πηγές από το δήμο Καστοριάς δήλωσαν στο ethnos.gr ότι ουδέποτε τέθηκε στον υφυπουργό ζήτημα καραντίνας μιας ολόκληρης περιοχής. «Ακόμη και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη της Τρίτης (31/3) συμφωνήσαμε μόνο για την κοινότητα Μεσοποταμίας και όχι για την ευρύτερη Δημοτική Ενότητα. Εμείς ζητήσαμε να παρθούν ειδικά μέτρα για το νοσοκομείο Καστοριάς αλλά και πρόσθετα μέτρα για την κυκλοφορία των πολιτών. Τίποτα παραπάνω», πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν επιμένει στην απόφασή της η κυβέρνηση θα δημιουργηθούν προβλήματα στον μηχανισμό εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς τα εργαλεία που διαθέτει ο δήμος είναι πενιχρά και δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια τόσο μεγάλη περιοχή.

«Όλοι οι δήμοι της χώρας τα μόνα σχέδια πολιτικής Προστασίας που έχουν, αφορούν για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων ή πυρκαγιών. Δεν υπάρχουν έτοιμα σχέδια πολιτικής προστασίας για πανδημία. Και ο κόσμος θα πρέπει να κάνει υπομονή και να καταλάβει τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρισκόμαστε» επισήμαναν στο ethnos.gr οι ίδιες πηγές.

Σε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ήρθε νωρίτερα ο Γιώργος Κασαπίδης θέτοντας του το ζήτημα της καραντίνας με τον Χαρδαλιά να απαντά ότι προχώρησε στον αποκλεισμό όλης της ΔΕ Μεσοποταμίας, γιατί τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι πιθανώς θα υπάρξει εξάπλωση του ιού και στα διπλανά χωριά και θέλει η κυβέρνηση να προλάβει.

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό και οργή - Το θύμα κρατούσε μαχαίρι, ωστόσο βρισκόταν σε απόσταση και δεν αποτελούσε άμεση απειλή
ΗΠΑ: Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς - Τον πυροβόλησαν με 10 σφαίρες
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις δομές...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών