ypologistis
Άγχος για την εξέλιξη της κατάστασης, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών στο σπίτι, θέματα συνταγογράφησης και αρκετά περιστατικά ενδοοικογενειακών συγκρούσεων η πλειονότητα των περιστατικών

Άγχος για την κατάσταση της πανδημίας, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών και ενδοοικογενειακές συγκρούσεις ήταν τα βασικά θέματα ψυχικού άγχους που ανέφεραν οι πολίτες στους ιατρούς της τηλε-ψυχιατρικής που λειτούργησε η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ, με την στήριξη της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και της Melapus. (ink:https://sessions.melapus.com/en).

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα (20-27 Μαρτίου), έγιναν 6.498 βιντεοκλήσεις, σε ποσοστό 29,83% από άτομα ηλικίας 35-44 ετών και 26,82% από ηλικίας 18 έως 34 ετών. Το 72,3% ήταν από γυναίκες ενώ το 27,7% από άντρες.

Επίσης, 16.778 άτομα αναζήτησαν πληροφορίες στην πλατφόρμα, εκ των οποίων το 56% ήταν από Αθήνα, το 11% από τη Θεσσαλονίκη και 2% από τον Πειραιά.

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορούσε το άγχος για την εξέλιξη της κατάστασης, προβλήματα διαχείρισης των παιδιών στο σπίτι, θέματα συνταγογράφησης και αρκετά αφορούσαν ενδοοικογενειακές συγκρούσεις.

Υπήρξαν και επεισόδια ψυχικών διαταραχών που απαιτούσαν νοσηλεία και παραπέμφθηκαν στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Κάποια μπήκαν σε τακτική παρακολούθηση είτε στα ιατρεία-γραφεία, είτε διαδικτυακά μέσω της Melapus.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας το ισχυρό ψυχολογικό αποτύπωμα που διαμορφώθηκε με αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες, σημείωσε ότι «πολύς κόσμος έχει την ανάγκη υποστήριξης από ειδικό. Ωστόσο, κανένας δεν είναι μόνος του. Είμαστε δίπλα τους και όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να αναχαιτίσουμε την επιδημία, διατηρώντας τη σωματική και τη ψυχική μας υγεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το ΤΕΛΙΚΟ Μητρώο Ωφελουμένων - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ GOLEARN

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με επίδομα έως 230 ευρώ και έξτρα μοριοδότηση
Το νέο «πακέτο» κινήτρων για την προσέλκυση εκπαιδευτικών στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με επίδομα έως 230 ευρώ και έξτρα μοριοδότηση
ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Τριπλή παρέμβαση για τα πτυχία ΑΣΚΕ και ΑΣΜΕ
Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τη δημιουργία ετήσιου προγράμματος στο ΕΑΠ και τη δυνατότητα κατάταξης στο τέταρτο έτος σπουδών της νέας Ανώτατης...
Σοφία Ζαχαράκη: Τριπλή παρέμβαση για τα πτυχία ΑΣΚΕ και ΑΣΜΕ