viome
Η καταγγελία των εργαζομένων

Για πρακτικές «μετακατοχικών κυβερνήσεων», ενώ «είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.,. Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα των εγκαταστάσεων, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ. 

Η καταγγελία των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ:

«Οι βρικόλακες της εξουσίας που δρουν στο σκοτάδι, βρήκαν τη στιγμή να κόψουν το ρεύμα, στις 6:30 το πρωί. Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από 2 κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος. Καταγγέλλουμε παράλληλα και τους <<συναδέλφους>> της ΔΕΗ που συνέργησαν σαν εκτελεστές στο ίδιο έργο.

Απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ επανασύνδεση του ρεύματος.

Κι όλα αυτά ενώ είμαστε σε διαδικασίες με το Υπουργείο Εργασίας για τη πλήρη νομιμοποίηση της Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ. Κι ενώ γνωρίζουν ότι παράγουμε προϊόντα ατομικής και οικιακής υγιεινής, τα οποία είναι πρώτης ανάγκης για την κοινωνία.

Εργαζόμενες/οι στη Σ.Ε.ΒΙΟ.ΜΕ»

Στο θέμα αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία ζητά άμεση επανασύνδεση του ρεύματος και επικρίνει την κυβέρνηση ότι «εκμεταλλεύεται» την ατομική ευθύνη των πολιτών να μείνουν στο σπίτι και προχωρά στην εφαρμογή «κατασταλτικών και αντεργατικών» πολιτικών, που αποδεικνύουν, όπως τονίζει, την «αναλγησία» της.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για μια «αντιδημοκρατική και καταδρομική ενέργεια της ΔΕΗ που θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές» και έγινε την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικαδία με το υπουργείο Εργασίας για την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας του εργοστασίου ΒΙΟ.ΜΕ.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης εν μέσω πανδημίας στρέφεται όχι μόνο εναντίον των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και εναντίον της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την πλήρη νομιμοποίηση της λειτουργίας της ΒΙΟ.ΜΕ, διότι τυχόν κλείσιμό της θα σημάνει την απώλεια και άλλων θέσεων εργασίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα